Κανένα φως στον ορίζοντα για την εστίαση και το άνοιγμα των καταστημάτων της.

Καθημερινά ακούγονται διάφορα σενάρια για το άνοιγμα του κλάδου που μένει κλειστός από τις 7 Νοεμβρίου και πληρώνει όσο κανείς άλλος το βαρύ τίμημα της πανδημίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΚΕΑΝΑ, Σπύρο Στεργίου, πλέον οι επαγγελματίες του κλάδου έχουν σταματήσει να κάνουν προβλέψεις, ακόμα και να ελπίζουν ότι θα ανοίξουν σύντομα.

Η κατάσταση βλέπετε είναι τέτοια που κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά το πότε θα ανοίξει η εστίαση και αν αυτό τελικά γίνει πριν από το Πάσχα. Ειδικότερα, στην περιοχή μας όπου πλέον είναι κόκκινη και η διασπορά αρκετά μεγάλη τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα για την εστίαση.

«Δεν βλέπω να ανοίγουμε ούτε τον Μάρτιο, έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Από τον Απρίλιο και βλέπουμε. Όμως δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις αφού όλα τα δεδομένα κάθε τόσο αλλάζουν» τονίζει ο κ. Στεργίου. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ζημιά για τον κλάδο είναι μεγάλη και η βοήθεια που έχει πάρει από την πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει το κενό. Πόσο μάλλον όταν η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται και έχει πάρει τόσο μεγάλη διάρκεια.

Στο μεταξύ η θητεία του νυν διοικητικού συμβουλίου του ΣΚΕΑΝΑ τελειώνει και τον Ιούνιο ο σύλλογος θα πρέπει να προχωρήσει σε αρχαιρεσίες. Οι αρχαιρεσίες όμως αυτές θα γίνουν πιθανότατα πιο σύντομα με το που θα λήξει η καραντίνα και είναι να ανοίξουν τα μαγαζιά. Εκτός πια αν το κλείσιμο της εστίασης κρατήσει έως το καλοκαίρι...