Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιώτες ιατροί με τον εμβολιασμό τους κατά του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού συλλόγου Πατρών ένα ποσοστό που φτάνει το 20% των μελών του, παραμένει χωρίς να έχει εμβολιαστεί.

Θέλει δηλαδή να κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, όμως, δεν μπορεί αφού δεν υπάρχει επάρκεια. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Η πλατφόρμα για αυτούς έχει ανοίξει, όμως από τη στιγμή που δεν υπάρχουν εμβόλια αναγκάζονται να περιμένουν και ενώ βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

Το όλο θέμα δημιουργεί ένα τεράστιο πρόβλημα για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές  του ιδιωτικού τομέα που έχουν ριχθεί στη μάχη κατά του κορωνοϊού, προσφέροντας τα μέγιστα, αφού παρακολουθούν δεκάδες ασθενείς με τον ιό που βρίσκονται σε κατ’οίκον θεραπεία.

Και έτσι ενώ η ίδια η πολιτεία τους ρίχνει στην πρώτη γραμμή της μάχης, ταυτόχρονα τους αφήνει εκτός από το μοναδικό μέσο που μπορούν να έχουν για να προστατευθούν από τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ιατρικού συλλόγου ένα ποσοστό της τάξεως του 60% του ιδιωτικού τομέα έχει κλείσει ραντεβού για το πρώτο ή για το δεύτερο εμβόλιο και ένα μέρος αυτού το έχει ήδη κάνει.

Όμως για το υπόλοιπο υπάρχει αυτή η αβεβαιότητα που προκύπτει από τα λιγοστά εμβόλια που είναι διαθέσιμα σε σύγκριση με τις ανάγκες, αλλά και γενικότερα από την όλη διαδικασία που προχωράει με αργά βήματα.