Την εκτίμηση ότι όπως έχουν τα δεδομένα είναι δύσκολο να επιστρέψουν οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές αίθουσες, εξέφρασε ο Αγγελος Συρίγος.

Μιλώντας στο Θέμα 104,6 ο υφυπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν, καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Αναφορικά με τα σχολεία, ο Αγγελος Συρίγος απέφυγε να προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής και υπογράμμισε ότι προς το παρόν συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.

Τέλος, αναφορικά με την αστυνομία στα ΑΕΙ, ο υφυπουργός Παιδείας εκτίμησε ότι το ειδικό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. «Υπάρχουν πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο, λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας», κατέληξε.