Αγώνα δρόμου έδιναν όλη νύχτα τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ ώστε να αποκαταστήσουν τα προβλήματα που προκάλεσε στην ηλεκτροδότηση η κακοκαιρία «Μήδεια».

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν, όχι όμως και ο παγετός που θα συνεχιστεί. Μαζί και τα προβλήματα σε περιοχές των βορείων προαστίων της Αττικής, που εξακολουθούσαν να μένουν χωρίς ρεύμα για ένα ακόμη βράδυ. Σε ένα πολύ μεγάλο μέρος, τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ είχαν αποκαταστήσει τις βλάβες που προκλήθηκαν καθώς ως χθες τα μεσάνυχτα βράδυ είχαν ηλεκτροδοτηθεί 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέμεναν χωρίς ρεύμα περίπου 8.000 νοικοκυριά και οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως μέχρι σήμερα το απόγευμα θα έχουν αποκατασταθεί όλες οι βλάβες.

Σήμερα το πρωί, το δυναμικό του ΔΕΔΔΗΕ στην Αττική θα συνεχίσει τις προσπάθειές του να αποκατασταθούν όλες οι βλάβες, έχοντας ενισχυθεί με 25 επιπλέον συνεργεία (περίπου 60 υπαλλήλους) οι οποίοι έφτασαν από την Κεντρική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Ηπειρο, προκειμένου να βοηθήσουν στο να αποκατασταθούν το ταχύτερο δυνατόν οι βλάβες που δεν έχουν επιδιορθωθεί ακόμη.

Ποιες περιοχές έχουν πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση

Σύμφωνα με την χθεσινοβραδινή ενημέρωση του ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία παρέμειναν τη νύχτα για εργασίες σε τουλάχιστον 5 γραμμές μέσης τάσης, στα τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Γλυκά Νερά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία που εξακολουθούν να έχουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των νοικοκυριών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ήταν 70.000 και ως χθες το βράδυ είχε αποκατασταθεί η βλάβη σε περίπου 60.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα, οι ζημιές στην ηλεκτροδότηση στην βόρεια Εύβοια παρέμεναν σε μερικές συνοικίες, με τα συνεργεία να προσπαθούν στην διάρκεια της νύχτας να αποκαταστήσουν τις βλάβες. Προβλήματα προέκυψαν και στην Σητεία με δύο γραμμές υψηλής τάσης.