Μπορεί η κακοκαιρία «Μήδεια» να έφερε αναβολές στους εμβολιασμούς το προηγούμενο διήμερο, αλλά η εκστρατεία θα συνεχιστεί και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς.

Χθες, κατά την διάρκεια της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως η χώρα ξεπέρασε ένα ακόμη όριο, αυτό των 600.000 εμβολιασμών, με το ποσοστό κάλυψης να φτάνει πλέον το 5.71%.

Όπως σημείωσε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, χθες παρά το γεγονός ότι οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν από τις 12 το μεσημέρι, έγιναν τουλάχιστον 25.127 εμβολιασμοί, με την προσέλευση να ξεπερνάει το 89%. Οσο γι’ αυτούς που έχασαν χθες και προχθές το ραντεβού τους στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας, το υπουργείο Υγείας έχει ήδη μεριμνήσει ώστε να επαναπρογραμματιστούν τα ραντεβού των πολιτών.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας τόνισε χθες πως ήδη έχει ληφθεί μέριμνα ώστε να γίνουν τα εμβόλια των πολιτών που έχασαν το ραντεβού τους λόγω της κακοκαιρίας.

«Αντιδράσαμε άμεσα ως προς τον προγραμματισμό μας για τον εμβολιασμό. Αναβάλαμε εμβολιασμούς και ραντεβού λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας. Για όλα αυτά τα ραντεβού που αναβλήθηκαν και περιλαμβάνουν είτε πρώτη είτε δεύτερη δόση, υπάρχει μέριμνα για τον επαναπρογραμματισμό. Θα λάβουν οι πολίτες μήνυμα στο κινητό τους για τη νέα ημέρα και ώρα του ραντεβού τους». Όσον αφορά στα εμβόλια που κινδύνεψαν να χαθούν, ανέφερε ο κ. Κικίλιας:

Υπήρξε τεράστιος κίνδυνος απώλειας εμβολίων της Pfizer, που έχουν και μια ιδιαιτερότητα ως προς την θερμοκρασία που διατηρούνται. Ο πρωθυπουργός μας ζήτησε να γίνει κάθε ανθρώπινη προσπάθεια να μην χαθεί ούτε μια δόση. Ετσι, μετά από συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να εμβολιάσουμε συμπολίτες μας με την συντριπτική πλειοψηφία των δόσεων που ήταν διαθέσιμες χθες. Εμβολιάστηκαν αρχικά, όσοι κατάφεραν να παραστούν στα κέντρα. Οργανώσαμε επιχείρηση 24 ωρών ώστε να εμβολιάσουμε τρόφιμους στις φυλακές Κορυδαλλού, στις γυναικείες φυλακές, στο νοσοκομείο φυλακών και στην Αμυγδαλέζα. Μέχρι τις 03:00 εμβολίαζαν για να μην χαθεί ούτε μια δόση»