Συνάντηση στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, με τους δύο Υφυπουργούς κκ. Γιώργο Γεωργαντά και Γιώργο Στύλιο, τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο,τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαβρύτων κ. Ανδρέα Οικονόμου και τον  Γραμματέα κ. Σταύρο Σταυρόπουλο, προκάλεσε η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου, το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Φεβρουαρίου.

Θέμα συζήτησης αποτέλεσε, η κατάργηση του ειδικού άμισθου Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων,  και ο Νόμος 4512 του 2018, καθώς όπως ατυχώς προβλέπεται από τις διατάξεις του, το μόνο Πρωτοδικείο στην έδρα του οποίου δεν θα υπάρχει Υποκατάστημα του Κτηματολογικού Γραφείου Δυτικής Ελλάδος θα είναι το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων.

Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης προετοιμάζει μεταρρύθμιση για την ψηφιοποίηση των κτηματολογίων, έως τότε όμως, μια ενδεχόμενη διακοπή λειτουργίας του Υποθηκοφυλακείου Καλαβρύτων θα δημιουργούσε μεγάλες δυσκολίες για τους δικηγόρους, τους μηχανικούς, αλλά και τους πολίτες της ευρύτερης ορεινής περιοχής.

«Κακώς οι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, δεν είχαν τότε την προσοχή τους και ψήφισαν ένα νόμο που σήμερα δημιουργεί μια δυσάρεστη πραγματικότητα για την περιοχή μας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε. Τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με το Υπουργείο, θα εργαστούμε για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας», δήλωσε η Βουλευτής.