Μέσα σε εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες, με θυελλώδεις ανέμους εντάσεως 10 μποφόρ να πνέουν στα νησιά του βορείου συγκροτήματος Δωδεκανήσου, στήθηκε αερογέφυρα ζωής για τη μεταφορά ενός ασθενή από τους Λειψούς στη Ρόδο, με αυταπάρνηση των πιλότων της Πολεμικής μας Αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ.

Η αεροδιακομιδή για τη μεταφορά του ασθενή που υπέστη έμφραγμα, προκειμένου να νοσηλευθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, πραγματοποιήθηκε με ελικόπτερο super puma της Π.Α, όπως αναφέρει το protothema.

Το δικό του ευχαριστώ, στέλνει σε αυτούς τους ανθρώπους, τα πληρώματα των πτητικών μέσων, που είναι “φύλακες Άγγελοι” του Αιγαίου, ο Δήμαρχος Λειψών, Φώτης Μάγγος. «Τα λόγια είναι φτωχά μπροστά στο μέγεθος της αυταπάρνησης των πιλότων της πολεμικής μας αεροπορίας και των διασωστών του ΕΚΑΒ. Με 10 ΜΠΟΦΟΡ πραγματοποιείται αυτήν την ώρα αεροδιακομιδή εμφραγματία ασθενή προς το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου» ανέφερε στο Sky Ρόδος.

«Η στιγμή της προσγείωσης στο ελικοδρόμιο των Λειψών μας έκοψε την ανάσα. Τους έσφιξα το χέρι και τους ευχήθηκα πάντοτε να πραγματοποιούν με ασφάλεια όλες τις επιχειρήσεις σωτηρίας των συνανθρώπων μας και να επιστρέφουν σώοι στις οικογένειές τους. Ένα γιγάντιο μπράβο», κατέληξε ο κ. Μάγγος.