Πλήθος ερωτημάτων για τη διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων2021 και τη λειτουργία των σχολείων εγείρει η «επιμονή» της πανδημίας στη χώρα.

Απαντήσεις για τους μαθητές και τους γονείς που αγωνιούν επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή. Μιλώντας στον Ρ/Σ «Παραπολιτικά», η κυρία Μακρή αναφέρθηκε αρχικά στα σχολεία τονίζοντας ότι «η παράταση του διδακτικού έτους είναι ένα ενδεχόμενο το οποίο εξετάζεται. Οταν αποφασιστεί θα ανακοινωθεί επισήμως» υπογράμμισε, εξηγώντας ότι δεν μπορεί κάποια απόφαση να θεωρηθεί ειλημμένη.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι σε αυτή τη φάση το υπουργείο Παιδείας «επεξεργάζεται σχέδια για να καλυφθεί πληρέστερα η ύλη, να γίνουν οι επαναλήψεις όπου και αν χρειάζεται».
«Στόχος να γίνουν στην ώρα τους οι Πανελλαδικές»

Σχετικά με τις Πανελλαδικές, η Ζέττα Μακρή είπε ότι «όλες οι αποφάσεις θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας. Εγώ θα επαναλάβω τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι στόχος είναι οι Πανελλαδικές να γίνουν στη συγκεκριμένη ώρα που έχει προγραμματιστεί», επισήμανε.

Ερωτηθείσα για την ύλη των Πανελλαδικών, η υφ. Παιδείας σημείωσε ότι «σε ό,τι αφορά την ύλη της Γ’ Λυκείου έχει ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα η μείωση κατά 30%. Σε ό,τι αφορά την ύλη των άλλων τάξεων το υπ. Παιδείας έχει πλήρη εικόνα καθημερινά διότι είναι υποχρεωμένοι οι εκπαιδευτικοί με κάθε πρόσφορο τρόπο να καταχωρίζουν τα κεφάλαια τα οποία έχουν διδάξει . Επειδή ακριβώς λόγω των συνθηκών δεν υπήρξαν περίπατοι, δεν υπήρξαν εκδρομές, δεν υπήρξαν τόσοι περισπασμοί, η ύλη εν πολλοίς έχει καλυφθεί νωρίτερα».