Παρέμβαση προς τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Σπύρος Μυλωνάς ζητώντας την άμεση έναρξη εμβολιασμών κατά του covid στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας.

Σε επιστολή του προς τον Υπουργό ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με την έναρξη του προγράμματος εμβολιασμού κατά του covid έχει παρατηρηθεί το εξής φαινόμενο:

Συνδημότες μας που μπαίνουν στο πρόγραμμα, τους ορίζονται ραντεβού σε Κέντρο Υγείας-εμβολιαστικό κέντρο που βρίσκεται σε γειτονικό Δήμο. Το γεγονός αυτό συνεπάγεται μετακινήσεις δεκάδων χιλομέτρων με όλες τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται.

Το φαινόμενο μας προβληματίζει, πολύ περισσότερο που στην έδρα του Δήμου μας (Κάτω Αχαϊα) λειτουργεί Κέντρο Υγείας που έχει μάλιστα οριστεί ως εμβολιαστικό κέντρο αλλά που ακόμα δεν έχει τεθεί σε λειτουργία.

Ζητώ κύριε Υπουργέ την παρέμβασή σας ώστε να ξεκινήσουν αμέσως οι εμβολιασμοί στο Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαϊας ώστε, αφενός μεν να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι συνδημότες και αφετέρου να προχωρήσει με τα λιγότερα δυνατά προβλήματα το απολύτως αναγκαίο πρόγραμμα εμβολιασμού του πληθυσμού».