Σοβαρά είναι τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας λόγω του περάσματος της «Μήδειας» που σάρωσε τα πάντα με αποτέλεσμα να αποκλειστούν πολλά χωριά και δεκάδες σπίτια να μείνουν χωρίς ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην Κερασιά όπου ζουν 220 άτομα (ανάμεσα τους και 20 παιδιά) εδώ και τρεις μέρες δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση ενώ σοβαρά είναι τα προβλήματα και με το νερό. Το χιόνι ξεπέρασε σε πολλά σημεία ακόμη και το ένα μετρο. «Δεν πάει άλλο υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Δεν έχουμε ρεύμα δεν έχουμε νερο. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα», μας είπε χαρακτηριστικά κάτοικος του χωριού. Αντίστοιχα πρόβληματα παρατηρούνται στην Μουρτια και στο Μαντούδι, όπως αναφέρει το protothema.

Συνολικά δυο άτομα έχασαν τη ζωή τους στην Εύβοια. Ένας 73χρονος, από τη Μουρτια Ελυμνίων ο οποίος υποστηριζόταν από μπουκάλα οξυγόνου, αλλά λόγω της διακοπής του ρεύματος, το μηχάνημα σταμάτησε να λειτουργεί και άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του και ένας 80χρονος από το Μαντούδι.

Πολλά είναι τα ζητήματα που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες και στην Στενή αλλά και στα γύρω χωριά. Τα εκχιονιστικά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας έριχναν αλατι και έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες.