Αν επιθυμείτε να αδυνατίσετε, μπορείτε να αξιοποιήσετε τις ιδιότητες ορισμένων φρούτων τα οποία, όταν καταναλώνονται με σωστό τρόπο μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε το περιττό βάρος, βελτιώνοντας συνολικά την υγεία σας.

Μήλα
Τα μήλα περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού και πολύ λίγες θερμίδες επομένως είναι ιδανικά για την γρήγορη απώλεια βάρους. Επίσης, πλούσια σε αμινοξέα, σάκχαρα και ίνες, κάλιο και αντιοξειδωτικά, θρεπτικά συστατικά που θα μας προσφέρουν ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της ημέρας.

Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες.

Τα πράσινα μήλα, ειδικά, μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την LDL ή κακή χοληστερίνη σας.
Συνεισφέρουν στην επιτάχυνση του μεταβολισμού, ενώ ενισχύουν το μεταβολισμό σας, τα πράσινα μήλα επιδρούν στο ίδιο το λίπος κάνοντας ευκολότερη την καύση του.

Μπανάνα
Η μπανάνα μπορεί να περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες σε σχέση με άλλα φρούτα, δεν είναι όμως απαγορευτική στις δίαιτες. Αντιθέτως, συμβάλλει στην απώλεια βάρους καθώς μία μπανάνα περιέχει 105 θερμίδες και μπορεί να μας κρατήσει χορτάτους για ώρα.

Μία μπανάνα κάθε δύο ημέρες μπορεί να κάνει θαύματα! Νόστιμη και ευκολοφάγωτη, κρατά υψηλά και τα ενεργειακά μας επίπεδα για ώρα.

Ρόδια
Τα ρόδια περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτές έχουν απίστευτες ωφέλειες για το σώμα: βελτιώνουν τη ροή του αίματος στην καρδιά και συμβάλλουν στην πρόληψη της απόθεσης λιπών στις αρτηρίες.

Η κατανάλωσή τους προλαμβάνει τη συσσώρευση λίπους στον περιοχή της κοιλιάς.

Τα ρόδια είναι πλούσια σε ίνες και αντιφλεγμονώδεις ουσίες και μπορούν να συμβάλουν στην εξάλειψη της κακής χοληστερίνης.

Φράουλες
Όταν σκέφτεστε τις φράουλες, πιθανώς το πρώτο πράγμα που φαντάζεστε είναι ένα ανθυγιεινό επιδόρπιο με πολλές θερμίδες.

Το συγκεκριμένο φρούτο συνήθως συνδέεται με τούρτες, σαντιγί και smoothies.

Κι όμως!

Οι φράουλες περιέχουν πολύ λίγη ζάχαρη, αλλά είναι γεμάτες βιταμίνες. Είναι διουρητικές και περιέχουν ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες.

Καταπολεμούν την κατακράτηση υγρών, ενώ είναι πλούσιες σε ίνες για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.
Χορταίνουν και διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Πειστήκατε;

Μύρτιλα
Τα μύρτιλα αποτελούν μια αστείρευτη πηγή θρεπτικών συστατικών χωρίς να περιέχουν πολλές θερμίδες. Τρώγοντας δέκα με δώδεκα μύρτιλα τη μέρα εξασφαλίζετε υψηλά επίπεδα βιταμίνης C, καλίου και αντιοξειδωτικών ουσιών.

Τα μύρτιλα περιέχουν αδιάλυτες ίνες, ιδανικές για τη βελτίωση της πέψης.

Τα μύρτιλα είναι επίσης πλούσια σε τανίνες, που λειτουργούν ως ισχυρά φυσικά στυπτικά συστατικά.

Κάτι άλλο που πρέπει να έχετε υπόψη για αυτά τα μικροσκοπικά φρούτα είναι ότι μπορείτε να φάτε όσα θέλετε χωρίς να ανησυχείτε ότι θα παχύνετε. Είναι χορταστικά και έχουν εξαιρετικά πολλές χρήσεις στην κουζίνα.