Μεγάλη παραμένει η πίεση του κορωνοϊού στα νοσοκομεία της Πάτρας.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές το ποσοστό των εισαγωγών εξακολουθεί να είναι υψηλό και το μόνο ενθαρρυντικό πάνω σε αυτό, είναι ότι χάρη στις προσπάθειες των γιατρών και των νοσηλευτών, ο μέσος όρος της διάρκειας της νοσηλείας είναι αρκετά μικρός και ο κλίνες αδειάζουν, με τους ασθενείς να παίρνουν γρήγορα εξιτήριο.

Όμως παρόλα αυτά αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση είναι αμφίβολο αν θα κατορθώσουν τα νοσοκομεία να αντέξουν αφού έχουν φτάσει στα όρια τους. 

Ο αριθμός των νοσηλευομένων ανέρχεται στους 45. Πιο συγκεκριμένα, 18 ασθενείς μετρά η Α πτέρυγα της covid κλινικής και 15 η Β πτέρυγα. Μάχη με τον κορωνοϊό δίνουν από τη ΜΕΘ 12 άτομα. Να σημειώσουμε ότι την Τρίτη δόθηκαν 10 εξιτήρια.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Πατρών "Άγιος Ανδρέας" στην κλινική covid νοσηλεύονται 38 ασθενείς, ενώ 4 ασθενείς νοσηλεύονται στην πτέρυγα της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Θυμίζουμε ότι στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα να λειτουργεί και δεύτερη κλινική covid υπό την ευθύνη του πνευμονολογικού τμήματος η οποία έχει δώσει ήδη σημαντικές ανάσες στο νοσηλευτικό ίδρυμα.