«Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τη Σοφία» αυτό είναι το βασικό σύνθημα της εκστρατείας που έχει ξεκινήσει εδώ και ορισμένες ημέρες, έχοντας προκαλέσει πανελλήνια συγκίνηση.

Η 7χρονη Σόφη έχει όγκο στον νωτιαίο μυελό και για τη θεραπεία της απαιτείται ένα τεράστιο πόσο της τάξεως των 300.000 ευρώ. Η μικρή είναι κόρη του παλαιού βολεϊμπολίστα της Εθνικής Ελλάδας, της Παναχαϊκής, του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, Αντώνη Κοβάτσεφ.

Η δημοσιοποίηση της ιστορίας της ξεκίνησε από την Πάτρα με πρωτοβουλία του Ερμή και χάρη στην ευαισθησία συγκεκριμένων ανθρώπων. Η ανταπόκριση του κόσμου στην πρόσκληση για βοήθεια είναι μεγάλη και μάλιστα το βράδυ της Κυριακής έγινε εκτενής αναφορά από τα κανάλια Novasports στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού ντέρμπι, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός.

Στη συνέχεια δια μέσου του διαδικτύου έκανε τον γύρο της Ελλάδας. Η μικρή Σόφη ήδη έχει υποβληθεί σε 6 επεμβάσεις, η τελευταία στις 22 Ιανουαρίου στο «Αγία Σοφία» στην Αθήνα, εκεί που βρίσκεται το τελευταίο διάστημα.

Η περίπτωσή της μικρής, είναι εξαιρετικά σπάνια, μόλις μία στις τέσσερις περιπτώσεις, με τον συγκεκριμένο συνδυασμό, σε ολόκληρο τον κόσμο. «Είναι μια περίπτωση στις τέσσερις σε ολόκληρο τον κόσμο», λέει ο Αντώνης Κοβάτσεφ και συνεχίζει «θέλω να ευχαριστήσω τους πάντες για την ανταπόκριση και τον υπεύθυνο της Ορθοπεδικής Κλινικής στη Αγία Σοφία τον κ. Κράλη.

Έχουμε ενημερωθεί ότι μπορεί να γίνει θεραπεία στο εξωτερικό, αλλά το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Πιστεύω με την βοήθεια όλων να τα καταφέρουμε!».

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ (IBAN): GR6301108900000089060069229.