Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγιαλείας αναφέρεται ότι το Υπουργείο Υγείας στο σχεδιασμό του για τα εμβολιαστικά κέντρα COVID-19 έχει προβλέψει 4 εμβολιαστικά κέντρα στην Αιγιάλεια. Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει λειτουργήσει κανένα, με αποτέλεσμα όσοι μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα να κλείσουν ραντεβού για τον εμβολιασμό τους, να στέλνονται στα εμβολιαστικά κέντρα... Άνω Πόλης Πατρών, ... Χαλανδρίτσας, ακόμα και στο .... Ξυλόκαστρο!

Η ταλαιπωρία του κόσμου είναι άνευ προηγουμένου καθώς χρειάζεται να διανύσουν χιλιόμετρα μέχρι να καταφέρουν να κάνουν το εμβόλιο και είναι ολοφάνερη η απογοήτευση και η αγανάκτησή τους βλέποντας την έλλειψη οργάνωσης.

Η Οργάνωση Βάσης ΜέΡΑ25 Αιγιαλείας προτείνει να χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο κατά του COVID 19, το κτίριο του ΕΟΠΥΥ Αιγίου (πρώην ΙΚΑ). Το κτίριο στερείται ιατρικής στελέχωσης, πλην όμως διαθέτει την απαραίτητη υποδομή, κατάλληλες αίθουσες κλπ. και ενδείκνυται όχι μόνο για να χρησιμοποιηθεί ως εμβολιαστικό κέντρο αλλά και ως Κέντρο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καθώς η ανάπτυξη της ΠΦΥ αποτελεί τη λύση για την καλύτερη φροντίδα των πολιτών και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, γι΄ αυτό απαιτούμε την στελέχωσή του.