Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την κακοκαιρία και τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν αυτές τις μέρες, έχει αναλάβει εκτάκτως από σήμερα Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021, με πρωτοβουλία του Προέδρου Dr. Αντώνιου Αυγερινού και μέσω της υπηρεσίας του «Βοήθεια στο Σπίτι», την μεταφορά ηλικιωμένων, αλλά και μοναχικών πολίτων, προς και από τα εμβολιαστικά κέντρα του Νομού Αττικής.

Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» του Ε.Ε.Σ., που εδώ και 30 χρόνια στηρίζει αδιάλειπτα ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, είναι να βρίσκεται στο πλευρό πολιτών που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, εξυπηρετώντας την ασφαλή μετάβασή τους στα κέντρα εμβολιασμού, ειδικά αυτές τις μέρες που οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, καθιστούν ακόμα δυσχερέστερη ή αδύνατη την μετακίνηση τους.

Η μεταφορά από και προς το εμβολιαστικό κέντρο πραγματοποιείται με οχήματα του Ε.Ε.Σ., τηρώντας ασφαλώς όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης της υγείας από τον COVID-19. 

Οι πολίτες που βρίσκονται στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής και αδυνατούν να μετακινηθούν, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα μέσω της Τηλεφωνικής Γραμμής Υποδοχής Κοινωνικών Αιτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού: 210 36 42 319 και 210 36 09 825.

Ο Ε.Ε.Σ. με υψηλό αίσθημα ευθύνης, αλληλεγγύης και προσφοράς στις κρίσιμες και δύσκολες στιγμές για τη χώρα και τους πολίτες, υποστηρίζει, συνδράμει και συνεργικά καταθέτει το υπερβάλλον με όλες τις δυνάμεις των εθελοντών και του προσωπικού του, χωρίς φυσικά να μπορεί να υποκαταστήσει τον μηχανισμό της Πολιτείας, των Δήμων και των Περιφερειακών Ενοτήτων, που έχουν την πρωτοβουλία και τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δυσχερειών.