Στην εκπομπή της Σταματίνας Τσιμτσιλή φιλοξενήθηκε μέσω Skype η Σοφία Μπεκατώρου η οποία είχε μία τετ α τετ συζήτηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Κώτσηρα, σχετικά με την αλλαγή νομοθεσίας για τα έτη παραγραφής της κακοποίησης.

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή μέσα σε όλα αποκάλυψε πως στην κουβέντα που έκανε με την Ολυμπιονίκη μέσα στο Σαββατοκύριακο, της έλεγε πως όταν χρειάστηκε να ξανακαταθέσει για τον βιασμό που υπέστη, χρειάστηκε να μπει και πάλι σε μια πολύ δύσκολη συναισθηματική κατάσταση.

Τότε, η Σοφία Μπεκατώρου πήρε τον λόγο και εξομολογήθηκε: «Δυστυχώς πριν από μερικές ημέρες, έπρεπε να ξαναζήσω το γεγονός από την αρχή, έτσι ώστε να υπάρχει πιθανότητα ο άνθρωπος αυτός που με βίασε να μπορεί να του αφαιρεθεί η άδεια από το να βρίσκεται σε αθλητικούς χώρους. Έπρεπε να ξαναβιώσω το τραύμα από την αρχή, να το περιγράψω με όλες τις λεπτομέρειες, έτσι ώστε να αποδείξω με κάποιο τρόπο όλα αυτά που είχαν γίνει.

Υφυπουργέ, δε μπορώ να σας κρύψω ότι μετά από αυτό, ήμουν άρρωστη, δύο ημέρες δε μπορούσα να συνέλθω, έβλεπα πάλι εφιάλτες που για χρόνια με καταδίωκαν. Είναι μία κατάσταση, που φυσικά δεν είμαι η μόνη που το ζω, όμως, κάποιος που δεν το έχει περάσει, δε μπορεί να καταλάβει πώς γυρνάς πίσω ξανά, σε μαύρες περιόδους της ζωής σου, φλερτάρεις με την κατάθλιψη ξανά και ξανά. Είναι πολύ δύσκολο να βγεις στην επιφάνεια και να δεις το φως και νομίζω πως κάθε φορά που αναγκάζεσαι να επιστρέψεις πάλι στο γεγονός, έχεις έναν μεγάλο φόβο ότι θα ξανακυλήσεις πίσω».

Με αυτή την αφορμή λοιπόν, ρώτησε τον υφυπουργό δικαιοσύνης για το τι μπορεί να γίνει με τα τραύματα των ενηλίκων θυμάτων από τέτοια γεγονότα. Ο κ. Κώτσηρας εγγυήθηκε πως «εξετάζονται όλες οι δυνατές παρεμβάσεις στη νομοθεσία, ώστε τα θύματα κακοποίησης να έχουν προστασία, τόσο από ψυχολογικής, όσο και από κοινωνικής πλευράς».