Με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας κ. Γιάννη Σμυρλή συναντήθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, κ. Πλάτωνας Μαρλαφέκας. Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με επενδύσεις που θα μπορούσε να προσελκύσει η περιφερειακή ενότητα Αχαΐας και η Δυτική Ελλάδα.

Ειδικότερα, ο κ. Σμυρλής ενημερώθηκε από τον κ. Μαρλαφέκα για τα πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής (γεωγραφική θέση, Λιμάνι, Πανεπιστήμια κ.ά.) σε σχέση με το επενδυτικό σχέδιο για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Next.e.GO στην Ελλάδα.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας ανέφερε ότι και άλλες περιοχές της Χώρας μπορεί να διαθέτουν αυτά τα στοιχεία. Ανέλυσε όμως στο κυβερνητικό στέλεχος ότι το επιπρόσθετο πλεονέκτημα της Πάτρας είναι η προοπτική της κατασκευής του Αυτοκινητοδρομίου, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην Βιομηχανική Περιοχή, και εκτίμησε ότι αυτό είναι ένα στοιχείο που θα πρέπει να γνωρίζει ο επενδυτής πριν λάβει την απόφασή του για την χωροθέτηση της μονάδας. Επιπλέον, έδωσε έμφαση στις καλές καιρικές συνθήκες που χαρακτηρίζουν την περιοχή και στο γεγονός ότι ο φορέας του Αυτοκινητοδρομίου Πατρών είναι ιδιοκτήτης μιας μεγάλης έκτασης που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τεστ από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην αυτοκίνηση.

Ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας άκουσε με ενδιαφέρον τις προτάσεις του κ. Μαρλαφέκα, ο οποίος τον προσκάλεσε να λάβει μέρος στην επόμενη συνεδρίαση του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου για να συζητήσει με τα μέλη του σχετικά με τις επενδυτικές ευκαιρίες της Δυτικής Ελλάδας. Ο κ. Σμυρλής αποδέχθηκε την πρόσκληση του κ. Μαρλαφέκα.