Ήταν μία υπέροχη βραδιά που έδειξε το πόσο δυνατή μουσική σκηνή έχει Πάτρα, αλλά και ότι οι δημιουργοί της πόλης αδημονούν για να περάσει όλο αυτό με την πανδημία και να ξεκινήσουν και πάλι τα live.

Μιλάμε για μουσικό event που παρουσιάστηκε στο διαδίκτυο το βράδυ του Σαββάτου, από τη σκηνή της Γιάφκας, όπου 11 μπάντες  - μουσική της Πάτρας ένωσαν τις δυνάμεις τους για μία ώρα και 45 λεπτά περίπου, σε μία μουσική συνάντηση που δεν έχει ξαναγίνει.

Η ιδέα ήταν του Κωνσταντίνου Λιόπετα που είχε τη σκηνοθεσία και την παραγωγή, ενώ για αυτή τη δουλειά εργάστηκαν αρκετοί τεχνικοί από την νέα φουρνιά της πόλης, βγάζοντας προς τα έξω ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Οι 11 μπάντες  - μουσικοί που συμμετείχαν προέρχονταν από διάφορα είδη και κάλυπταν μία μεγάλη μουσική γκάμα που μπορούσε να καλύψει τα γούστα και του πιο απαιτητικού ακροατή – τηλεθεατή.

Πιο αναλυτικά συμμετείχαν οι: George Liopetas, Despoina, The Secret Basement,  Jason Foux,  Dark Matters,  Piel Fluida,  Butler,  ΦΑΚΑ, Space Soda,  Fuel Eater και Τζαμάλα.

Όλοι τους ήταν ένας και ένας τραγουδώντας δικά τους τραγούδια και δημιουργίες, αλλά και άλλες αγαπημένες μελωδίες, με έναν ξεχωριστό τρόπο.

Οι θεατές που είδαν το event από τη σκηνή της Γιάφκας διαδικτυακά ήταν δεκάδες και το όλο δρώμενο ήρθε για να μας θυμίσει πως η Πάτρα έχει δυνατή μουσική σκηνή και καλλιτέχνες

Αξίζει να αναφέρουμε τα γυρίσματα τηρήθηκαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και όλες οι υποδείξεις του υπουργείου προστασίας του πολίτη. Στην παρουσίαση των καλλιτεχνών ήταν ο Γιώργος Λιόπετας. 

Δείτε το μουσικό αυτό event από την αρχή.


Giafka's Music Festival - 13.02.2021 vol1


*Να αναφέρουμε τα παιδιά που εργάστηκαν για αυτή την παραγωγή και το event.

Στην σκηνοθεσία και στην παραγωγή ήταν ο Κωνσταντίνος Λιόπετας, ο χώρος παραγωγής ήταν από τον Ιερώνυμο Γιακουμάτο (ΓΙΑΦΚΑ), η τεχνική υποστήριξη και ηχοληψία από το Zorbas Audio Services, στις κάμερες οι Γκρισέλντο Ντόκα, Σμυρίλιος Αντρέας, Κυριάκος Λιόπετας, Κωνσταντίνος Λιόπετας, στη Μίξη/Mastering o Αλέξανδρος Λιόπετας, στα φώτα ο Ιωάννης Αναστασόπουλος και στην φωτογραφία ο Γιώργος Λιόπετας.