Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται δύο άτομα που κατηγορούνται για την επίθεση στο γραφείο του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη την Πέμπτη στο Περιστέρι. Σύμφωνα με την αστυνομία, συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε συστηματικά φθορές σε δημόσιες και ιδιωτικές εγκαταστάσεις,

Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν την Παρασκευή από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.). Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., βραδινές ώρες της Πέμπτης, αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα κείμενο με τίτλο "Αναρχική Συλλογικότητα Μασόβκα-Παρέμβαση σε πολιτικό γραφείο", με το οποίο η προαναφερόμενη συλλογικότητα αναλάμβανε την ευθύνη.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, κατά το παρελθόν η συγκεκριμένη συλλογικότητα έχει προκαλέσει φθορές:

σε κατάστημα στρατιωτικών ειδών στο Χαϊδάρι, τον Φεβρουάριο του 2020,
σε κατάστημα-σούπερ μάρκετ στο Ίλιον, τον Μάιο του 2020,
στο κτίριο του Δημαρχείου Ιλίου, τον Νοέμβριο του 2020,
στην τοιχοποιία του Ιερού Ναού Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι, τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ
τον Ιούλιο του 2020 είχε τοποθετήσει μεταλλική κατασκευή έξω από κτίριο πολιτικών γραφείων στην Αθήνα

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία, άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση καθώς και παράβαση της Νομοθεσίας περί φωτοβολίδων και βεγγαλικών. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

"Δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από τις κουκούλες"
"Θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που με τη συνδρομή και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας προχώρησαν στην άμεση σύλληψη δύο εκ των δραστών της επίθεσης στο πολιτικό μου γραφείο στο Περιστέρι. Οι γνωστοί άγνωστοι να ξέρουν πως δεν μπορούν πλέον να κρύβονται πίσω από τις κουκούλες" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μετά τις δύο συλλήψεις.