Ο Μεγάλος Τελικός του The Voice έφτασε στο τέλος του και μεγάλη νικήτρια αναδείχθηκε η Ιωάννα Γεργακοπούλου, αποσπώντας το πιο θερμό χειροκρότημα.

Η Δούκισσα Νομικού πιο υπέρλαμπρη από ποτέ υποδέχθηκε τους τέσσερις coaches στην σκηνή μαζί με τα ταλέντα τους που κατάφεραν να φτάσουν στον τελικό. Η ομάδα της Ελεωνόρας Ζουγανέλη αποτελούνταν από την Αθηνά Βέρμη και τον Μαρσελίνο Σερίφι. Ο Νίκος Νταλάκας και η Λία Μίχου διαγωνίζονταν στο team του Πάνου Μουζουράκη ενώ από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου είδαμε να λαμβάνουν μέρος ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, η Ιωάννα Γεωργακοπούλου και η Αλεξάνδρα Σιετή. Από το team του Σάκη Ρουβά στον τελικό διαγωνίστηκαν η Κατερίνα Μπαταλογιάννη και η Ειρήνη Περικλέους.

Οι 9 φιναλίστ χάρισαν μοναδικές ερμηνείες που ξεχώρισαν αλλά και συγκίνησαν τους coaches, οι οποίοι φυσικά ένιωσαν περήφανοι για τις επιλογές τους. Βέβαια στην σκηνή ανέβηκαν χαρίζοντας μοναδικές ερμηνείες τόσο η Ελεωνόρα Ζουγανέλη σε ντουέτο με την Έλενα Παπαρίζου αλλά κι ο Πάνος Μουζουράκης με τον Σάκη Ρουβά που έδωσαν την δική τους ξεχωριστή νότα στην βραδιά, ανεβάζοντας την ένταση στα ύψη.

Μετά την εμφάνιση των εννέα φιναλίστ του The Voice, τον λόγο είχε το κοινό όπου έκρινε ποιοι θα είναι οι τέσσερις που θα φτάσουν στο δεύτερο στάδιο του μεγάλου τελικού. Η ανακοίνωση των ονομάτων έκοψε πραγματικά την ανάσα αφού όλοι τους έδωσαν το δικό τους στίγμα στον μουσικό διαγωνισμό. Οι τέσσερις που διεκδίκησαν το πολυπόθητο έπαθλο ήταν η Ειρήνη Περικλέους από την ομάδα του Σάκη Ρουβά, η Αλεξάνδρα Σιετή κι η Ιωάννα Γεωργακοπούλου από την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου κι ο Νίκος Δαλάκας από την ομάδα του Πάνου Μουζουράκη. Η Ελεωνόρα Ζουγανέλη δεν κατάφερε να έχει κάποιον παίκτη στους τελικούς τέσσερις του The Voice.

Δείτε το βίντεο του Zappit show:


Οι τέσσερις συμμετέχοντες διαγωνίστηκαν ξανά και ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος ψηφοφορίας. Στην τελική δυάδα βρέθηκαν η Αλεξάνδρα Σιετή κι η Ιωάννα Γεωργακοπούλου. Μετά από τις συναρπαστικές τους ερμηνείες ο κόσμος έκρινε ότι αυτή που θα διεκδικήσει το χρυσό δισκογραφικό συμβόλαιο είναι η Ιωάννα Γεωργακοπούλου.

Ιωάννα Γεωργακοπούλου: Πάσχει από τη νόσο Στάργκαρντ

Η 19χρονη κατάφερε στις οντισιόν να ξετρελάνει τους κριτές, ερμηνεύοντας το «This is a man’s world», αλλά συγκίνησε και με την προσωπική της ιστορία. Την διεκδίκησαν ο Σάκης Ρουβάς και ο Πάνος Μουζουράκης, αλλά επέλεξε την ομάδα της Έλενας Παπαρίζου. Η νεαρή τραγουδίστρια εξομολογήθηκε ότι πάσχει από τη νόσο του Στάργκαρντ (Stargardt), μια κληρονομική δυστροφία και εκφύλιση της ωχράς κηλίδας του οφθαλμού. Η Ιωάννα, εξαιτίας της νόσου, δυσκολεύεται πολύ να δει καθαρά και να ξεχωρίσει πρόσωπα και πράγματα και αυτή είναι μια μη αναστρέψιμη κατάσταση. Δεν την εμποδίζει όμως από το να κυνηγήσει τα όνειρά της.

Η Ιωάννα, που διαγνώστηκε με τη νόσο στα 15 της, είχε πει: «Όταν μου το ανακοίνωσε ο γιατρός φοβήθηκα γιατί προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα. Ωστόσο, καθώς περνάνε τα χρόνια, μαθαίνεις και τις συνηθίζεις και τις ξεπερνάς και έτσι ζεις με αυτό. Αν και μου συμβαίνουν όλα αυτά στη ζωή μου νιώθω πάρα πολύ τυχερή γιατί δεν με εμποδίζουν να κάνω αυτό που πραγματικά αγαπάω, που είναι η μουσική και το τραγούδι».

H Ιωάννα Γεωργακοπούλου βλέπει τα πάντα θολά και δεν βλέπει έντονα τα χρώματα. Στην καθημερινότητά της δυσκολεύεται πολύ με το διάβασμα. Μένει ακόμα με τους γονείς της όμως, στην Αθήνα, γεγονός που κάνει την καθημερινότητά της πιο εύκολη. Η νικήτρια του The Voice έχει γεννηθεί με καλλιτεχνική φλέβα, καθώς οι γονείς της είναι οι ηθοποιοί Λάζαρος Γεωργακόπουλος και Μαρία Κατσιαδάκη.