Μια αγροτική κοινότητα της Νότιας Κορέας αποκαλύφθηκε ξανά μετατρέποντας σε ένα αξιοθέατο ιδανικό για την εποχή του Instagram.

Το νησί Banwol, έξω από τη δυτική ακτή της κεντρικής Νότιας Κορέας, έγινε γνωστό ως «το μωβ νησί» αφού ζωγράφισε τις στέγες περίπου 400 κτιρίων με ένα υπέροχο λιλά χρώμα.

Επιπλέον, υπάρχουν σημεία καλλιέργειας λεβάντας, τηλεφωνικά κιβώτια από αμέθυστο και μια μεγάλη μωβ γέφυρα.

Αύξηση του τουρισμού και της τοπικής οικονομικής δραστηριότητας
Και με τα σύνορα της χώρας ουσιαστικά κλειστά λόγω της πανδημίας, οι πεινασμένοι ταξιδιώτες συρρέουν στην περιοχή. Μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου του 2020, περισσότεροι από 100.000 επισκέπτες ήρθαν στο νησί Banwol, ένα άλμα 20% από το προηγούμενο έτος. Από το 2018, περισσότεροι από 490.000 επισκέπτες έχουν επισκεφτεί τα νησιά.

Το έργο σχεδιάστηκε το 2015 στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας branding της επαρχίας South Jeolla για «δημιουργία ελκυστικών νησιωτικών προορισμών» και εμπνεύστηκε από τα μωβ campanula που είναι εγγενή στην περιοχή.

Τα νησιά Banwol και Bakji έχουν λιγότερους από 150 κατοίκους. Από τότε που ξεκίνησε το μωβ έργο, οι αγρότες άρχισαν να καλλιεργούν γογγύλι και τεύτλα και τα δύο είναι επώνυμα.

Οι επισκέπτες μπορούν να περπατήσουν μεταξύ των δύο νησιών μέσω μιας άλλης μωβ γέφυρας. Για να αντέξει τα νέα κύματα των τουριστών, υπάρχουν μερικές ακόμη ανέσεις στο νησί, όπως ένα καφέ, δύο εστιατόρια πλήρους εξυπηρέτησης (το καθένα σε Bakji και Banwol), υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων και ένα μικρό ξενοδοχείο.

Χρειάζονται περίπου έξι ώρες για να φτάσετε εκεί από τη Σεούλ με λεωφορείο ή ιδιωτικό αυτοκίνητο. Η επικίνδυνη αλλά όμορφη κίνηση του Banwol φαίνεται να αποδίδει.

Οι Νοτιοκορεάτες που εγκαταλείπουν τη χώρα και επιστρέφουν υπόκεινται σε καραντίνα δύο εβδομάδων όταν επιστρέψουν, οπότε οι περισσότεροι ντόπιοι επιλέγουν εγχώριο τουρισμό, σύμφωνα με το CNN.