«Δεν υπάρχει άλλη γυναίκα», έχει πει ο Μελέτης στην Πηνελόπη και αποδεικνύει συνεχώς τα λόγια του με πράξεις. Ο έρωτάς τους, όμως, ήταν από την αρχή καταδικασμένος στις Άγριες Μέλισσες

Οι Σεβαστοί δεν θα έδιναν ποτέ την μοναχοκόρη τους στο φτωχό παραπαίδι του Δούκα, που όταν μεγάλωσε τον έχρισε επισήμως επιστάτη του, αν και η άλλη του ιδιότητα ήταν εκείνη του «εκτελεστή» στις Άγριες Μέλισσες. Αργότερα, η αποκάλυψη πως η Πηνελόπη και ο Μελέτης είναι πρώτα ξαδέλφια, έγινε η ταφόπλακα οποιασδήποτε ελπίδας είχαν για ένα «ευτυχισμένο τέλος».

Ο Μελέτης έχει υποχρεωθεί να δει την αγαπημένη του δύο φορές να ντύνεται νύφη στις Άγριες Μέλισσες και όσο κι αν τον πονάει, τον Αλέξη Γραμματικό τον θεωρεί πολύ καλή επιλογή για εκείνη. Ωστόσο, μια στιγμή αδυναμίας του θα γκρεμίσει όσα προσπαθούσε για καιρό. Μελέτης και Πηνελόπη παρασύρονται από τα καταπιεσμένα συναισθήματά τους, χωρίς να λογαριάζουν συγγένεια ή γάμο.

Ο Αλέξης, από την αρχή της σχέσης τους, πριν ακόμη παντρευτούν, είχε ξεκαθαρίσει την Πηνελόπη ότι δεν θα ανεχτεί να είναι δεύτερος στη ζωή της. Όταν μαθαίνει ότι εκείνη ξαναβρέθηκε στην αγκαλιά του Μελέτη, την στέλνει σπίτι της! Ο χωρισμός τους αναστατώνει τους Σεβαστούς…

Η μεγάλη ανατροπή, όμως, έρχεται στη συνέχεια. Σύμφωνα με όσα γράφει για τις Άγριες Μέλισσες το περιοδικό Τηλεθεατής, λίγο διάστημα μετά η Πηνελόπη διαπιστώνει ότι είναι έγκυος! Ήθελε πολύ να αποκτήσει ένα παιδί με τον Αλέξη και να δημιουργήσει μια οικογένεια μακριά από τις παθογένειες της δικής της και φυσικά τον Μελέτη. Τώρα νιώθει ότι βρίσκεται σε αδιέξοδο.