Μπροστά σε όλα αυτά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πάτρα με την έξαρση του κορωνοϊού και ένα αυστηρό lockdown που έχει κλείσει τα πάντα, το Πατρινό Καρναβάλι, έστω και διαδικτυακά, περνάει σε δεύτερη μοίρα.

Είναι όμως έτσι; Όχι ακριβώς. Το καρναβάλι ειδικότερα αυτή την περίοδο όπου η Πάτρα περνάει δύσκολες ώρες μπορεί να αποτελέσει μία ψυχολογική τόνωση για τους Πατρινούς, σε μία κατάσταση αρκετά μαύρη γύρω του.

Αρκεί βέβαια να τηρούνται οι κανόνες της δημόσιας υγείας και να αποφεύγεται κάθε μορφή μαζικής εκδήλωσης. Για αυτό και ο καρναβαλικός οργανισμός δεν το βάζει κάτω παρά τις συνθήκες που υπάρχουν οι οποίες είναι αλήθεια ότι έχουν χειροτερέψει, παρά βελτιωθεί.

Έτσι την Κυριακή θα γίνει κανονικά η έναρξη του Κρυμμένου Θησαυρού του Πατρινού Καρναβαλιού και μάλιστα μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινωθεί και το πρόγραμμα των δράσεων. Όλες οι δράσεις θα είναι διαδικτυακές, χωρίς να απαιτούν δια ζώσης παρουσία από τους συμμετέχοντες.

Ταυτόχρονα ο καρναβαλικός οργανισμός εξασφάλισε την άδεια για να γίνουν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ και της καρναβαλικής τηλεοπτικής σειράς, παίρνοντας πάντα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για τους ηθοποιούς και το συνεργείο.

Πέρα από αυτό την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιηθεί και το άναμμα του καρναβαλικού διακόσμου στους δρόμους και στο κέντρο της Πάτρας.  Το άναμμα αυτό δεν θα γίνει σε συνδυασμό κάποιας εκδήλωσης, όπως συνήθως, αλλά χωρίς συγκεντρώσεις και χωρίς κόσμο.

Από εκεί και πέρα οι αρμόδιοι έχουν προγραμματίσει ορισμένες δράσεις στην κατεύθυνση κυρίως του να δοθεί ένας καρναβαλικός τόνος στους δρόμους της πόλης, με τέτοιο τρόπο όμως που να μην αποτελούν πόλο έλξης για τη συγκέντρωση κόσμου.

Δράσεις όπως για παράδειγμα την βόλτα του νέου μουσικού άρματος του Πατρινού Καρναβαλιού με τους δύο τελάληδες και άλλες που αναμένεται να ανακοινωθούν.

Θυμίζουμε ότι ήδη έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση καρναβαλικών μπαστάκων στους δρόμους του κέντρου της Πάτρας, αλλά και των συνοικιών της.

(Η φωτογραφία έχει ανέβει στο facebook από την Ήρα - Ειρήνη Κουρή).