Καλεσμένη στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (10/2) η δημοφιλής ηθοποιός Αθηνά Οικονομάκου, μιλώντας για όλους και όλα.

Η γνωστή ηθοποιός που διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της, αποκάλυψε πόσα κιλά έχει πάρει, ενώ ανέφερε πως γνωρίζει το φύλο του μωρού που περιμένει, αλλά δεν το έχει αποκαλύψει ακόμη. Θα ήθελε ωστόσο ένα κοριτσάκι.

«Έχω ένα θέμα με τις εγκυμοσύνες. Τρώω πολύ. Γενικά τρώω πολύ. Δεν έχω καταπιεστεί ποτέ. Δεν χορταίνω με τίποτα. Με το που γεννάω δεν πεινάω καθόλου. Μακάρι να συμβεί και τώρα. Έχω πάρει ήδη 7-8 κιλά. Στην πρώτη εγκυμοσύνη είχα πάρει 15 κιλά στο εξάμηνο. Αλλά τώρα αρχίζουν να είναι ανάποδα τα πράγματα στα κιλά. Δεν μου μυρίζουν φαγητά, αλλά αν μου αναφέρεις φαγητό και δεν το φάω όταν γυρίσω σπίτι έχω πρόβλημα.

Δεν έχουμε ανακοινώσει το φύλο του παιδιού, αλλά το ξέρουμε. Θα δούμε πως θα το ανακοινώσουμε. Δεν είμαι καλή στις ανακοινώσεις. Έχω άγχος ότι εκτίθεμαι λίγο παραπάνω από όσο αντέχω. Έχω λάβει τρομερά μηνύματα από τον κόσμο για την εγκυμοσύνη μου. Κάποια στιγμή το φύλο θα ειπωθεί.

Δεν θα άντεχα να μην ξέρω το φύλο του παιδιού μου. Ποτέ. Αν ήξερε κάποιος το φύλο του παιδιού μου θα έκανα τα πάντα για να το μάθω, δεν έχω καθόλου υπομονή σε κάποια πράγματα. Φυσικά θα ήθελα κι ένα κοριτσάκι στη ζωή μας. Θα ήθελα πολύ. Για να δούμε, η επιθυμία μου θα βγει αληθινή ή δε θα βγει;» εξήγησε η Αθηνά Οικονομάκου.


Αθηνά Οικονομάκου: Το φύλο του μωρού, τα κιλά και ο Φίλιππος Μιχόπουλος

Η γνωστή ηθοποιός αναφέρθηκε φυσικά και στις πρόσφατες καταγγελίες που υπάρχουν στον χώρο του θεάματος.
«Δεν περίμενε κανείς τις αποκαλύψεις γιατί συνήθως αυτές κουκουλώνονται και καλύπτονται με πρόσχημα την τέχνη. Είναι πολύ πιο εύκολο στο δικό μας χώρο με όλα τα φώτα, να βγεις με περισσότερο σθένος να πεις τι σου συμβαίνει.

Με πρόσχημα την τέχνη συμβαίνουν εγκλήματα και τα γνωρίζουμε πολλοί για να μην πω όλοι.

Είναι δύστροποι άνθρωποι.

Στον χώρο του θεάτρου υπάρχει σαν περιρρέουσα ατμόσφαιρα, σαν αίσθηση ότι αν δεν πονέσεις αν όλο το είναι σου δε γίνει ένα με το πάτωμα, δε μπορείς να έρθεις κοντά στην τέχνη. Υπάρχουν συμπεριφορές που πραγματικά σε συντρίβουν, υπάρχουν διδασκαλίες και μέθοδοι τέτοιες και το θεωρούσαμε όλον αυτό φυσιολογικό. Ένιωθες ότι έτσι είναι και ότι πρέπει να το κάνεις, ότι ο σκηνοθέτης μπορεί να σε ξεφτιλίζει…

Στο χώρο μας όλα μαθαίνονται και ξέρουμε ο ένας για τον άλλον.

Συνήθως δε μιλάνε σε αυτό το χώρο γιατί συνήθως αυτοί που προέβαιναν σε τέτοιες πράξεις ήταν πολύ μεγάλα ονόματα του χώρου. Δεν τολμούσες να διανοηθείς πως θα πήγαινες σε μια δουλειά πριν από 10 χρόνια και θα μιλούσες αν σου φέρονταν έτσι. Ποιος θα σε πίστευε;

Δεν είναι όμως όλοι ψυχικά άρρωστοι.

Υπάρχουν καλλιτέχνες υγιείς άνθρωποι με φως μέσα στην ψυχή τους. Καλό είναι να μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Εγώ δεν έχω περάσει σε δουλειά. Δεν με έχουν κακοποιήσει σωματικά ούτε λεκτικά, όμως έχω δεχτεί bullying και αμφισβήτηση.

Έχω νιώσει τρομερή απαξίωση από δασκάλες “κουλτούρας” στη σχολή λόγω της εμφάνισης μου. Τα προβλήματα στη δουλειά μας ξεκινούν από τις σχολές. Θεωρούσαν ότι εγώ ποτέ δε θα μπορέσω να κάνω κάτι πιο ποιοτικό γιατί είμαι εμπορική. Μετά ήταν επιλογή μου να μην το κάνω.

Είναι τρομακτικό αυτό που συμβαίνει. Εγώ που είμαι μέσα στα πράγματα και ξέρω. Περιμένω τι θα συμβεί και ξέρω τι θα συμβεί και για ποιους θα ειπωθεί και δε θα πέσω από τα σύννεφα, τρομάζω και πάλι στη ιδέα του τι θα συμβεί.

Δεν έχει να κάνει με το επάγγελμα αλλά με τον ψυχισμό και την αρρώστια που κουβαλάει ο άνθρωπος μέσα του. Χρειάζονται βοήθεια αυτοί οι άνθρωποι. Θα πρέπει όμως να επισκεφτούν κάποιον ειδικό όχι να καταστρέφουν τις ζωές των άλλων.

Η εξουσία είναι το κύριο χαρακτηριστικό όλων αυτών που έχουν ακουστεί. Βρέθηκαν με εξουσία στα χέρια τους και συνήθως άνθρωποι προβληματικοί ψυχικά όταν βρεθούν με εξουσία στα χέρια τους καταλήγουν να την καταχραστούν και δεν έχουν όρια.

Δεν πρέπει να μιλάμε όλοι για όλα. Υπάρχουν άνθρωποι από αυτούς που μιλάνε που δε θα έπρεπε να μιλάνε γιατί έχουν φερθεί ίδια και χειρότερα. Δε δέχομαι από όλους να μιλούν για αξιοπρέπεια και ήθος. Ας βγουν τα σημαντικά στη δημοσιότητα. Δεν είναι όλος ο χώρος σκάρτος. Ήταν η στιγμή να γίνει, έπρεπε να γίνει όλο αυτό, αυτό το τσουνάμι που έχει δημιουργηθεί και ξεκίνησε από τη Σοφία Μπεκατώρου.

Πιστεύω στην τύχη αλλά και στο χαρακτήρα μου. Απέφυγα συνεργασίες με ανθρώπους που ήξερα ότι δεν είναι στα καλά τους. Δεν κατηγορώ κάποιον που το έκανε, πχ από ανάγκη. Έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν συμπεριφερθεί σκληρά μπροστά μου και παρεμβαίνω. Δεν έχω βρεθεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Έχω ένα δυναμισμό και μια μαγκιά που δύσκολα ο άλλος θα τολμήσει να φτάσει στα άκρα.

Το καλό είναι ότι ο φόβος άλλαξε πλευρά. Οι άνθρωποι αυτοί ας ζητήσουν βοήθεια, ας αλλάξουν επάγγελμα ή ας μείνουν σπίτι τους αν δε μπορούν να συνεργαστούν με άνθρωπο. Ελπίζουμε για τα παιδιά μας να είναι το μέλλον καλύτερο. Και όχι μόνο στη δική μας δουλειά.

Πού να πεις και τι να πεις; Ντρέπεσαι. Το μόνο καλό είναι ότι ο κόσμος γνωρίζει και οι άνθρωποι αυτοί, είτε βγουν οι ιστορίες τους ή δεν βγουν δεν θα ξανακάνουν το ίδιο. Ο φόβος άλλαξε πλευρά. Πρέπει να ζητήσουν βοήθεια ή να αλλάξουν επάγγελμα ή να μείνουν σπίτι τους και μιλάω γενικά» είπε, μεταξύ άλλων, η Αθηνά Οικονομάκου.


Αθηνά Οικονομάκου: "Με πρόσχημα την τέχνη γίνονται εγκλήματα - Ο φόβος άλλαξε πλευρά"