Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των Φοιτητικών Συλλόγων το μεσημέρι της Τετάρτης 10/2 στο κέντρο της Πάτρας.

"Συγκεκριμένα στο συλλαλητήριο καλούσαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φυσικού, Μαθηματικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Πολιτικών Μηχανικών, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Φαρμακευτικής, ΣΔΟ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας και ο Σύλλογος Οικότροφων Φοιτητών Πανεπιστημίου Πατρών. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας.

Εκατοντάδες φοιτητές ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Φοιτητικών Συλλόγων και διαδήλωσαν ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης ενώ εξέφρασαν την αντίθεσή τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο και τα πανεπιστήμια είναι εδώ και σχεδόν ένα χρόνο κλειστά για τους φοιτητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επιτυχία του συλλαλητηρίου ιδιαίτερο ρόλο έπαιξε η συζήτηση και η δράση που αναπτύχθηκε μέσα στους Συλλόγους όλη την προηγούμενη εβδομάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στην Ιατρική όπου φοιτητές του 5ου έτους οργάνωσαν τη συζήτηση με αίτημα την επιστροφή τους στις κλινικές. Πραγματοποίησαν κινητοποίηση αλλά και συμμετείχαν σε ανοιχτή συνεδρίαση του ΔΣ του Συλλόγου. Με αυτόν τον τρόπο πάρθηκε απόφαση με βάση ψήφισμα που έφτιαξαν και κατέθεσαν οι πεμπτοετείς, το οποίο αναδείκνυε τα δίκαια αιτήματα τους.

 «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές» ήταν το κεντρικό σύνθημα του πανό των Συλλόγων. «Τα νομοσχέδια σας είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη», «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή» και «η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε πουλιέται ούτε προσκυνά» ήταν κάποια από τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της Πάτρας από τους διαδηλωτές.

Οι φοιτητές έστειλαν το μήνυμα ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κόντρα στην πολιτική των κυβερνήσεων που εξυπηρετεί τα επιχειρηματικά συμφέροντα.", αναφέρει ανακοίνωση.