Τα κλειδιά των καταστημάτων τους παρέδωσαν οι καταστηματάρχες της εστίασης σε συμβολική διαμαρτυρία που διοργανώνει στην Πάτρα ο ΣΚΕΑΝΑ.

Η κινητοποίηση είναι για όλη την Ελλάδα και το μήνυμα είναι σαφές: Η εστίαση δεν αντέχει άλλο. Ζει τραγικές στιγμές. Οικογένειες που δεν έχουν εισόδημα και δεν ξέρουν πώς να ζήσουν.

Πόσο μάλλον τώρα που με την έξαρση των κρουσμάτων και την κατάσταση που επικρατεί στην Πάτρα και στην Αχαΐα, αλλά και γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, το άνοιγμα της εστίασης παίρνει «μετάθεση».

Παρών και η Δημοτική Αρχή

Η Δημοτική Αρχή, για μια ακόμα φορά, βρέθηκε σήμερα το πρωί, στο πλευρό των επαγγελματιών της πόλης μας, που η κυβέρνηση με την αντιλαϊκή πολιτική της, τους εξαναγκάζει στην εξόντωση και τα λουκέτα.

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, παραβρέθηκε στην κινητοποίηση του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (Σ.Κ.Ε.Α.Ν.Α.), τα μέλη του οποίου, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας, παρέδωσαν τα κλειδιά των καταστημάτων τους. 

Δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης: «Οι επαγγελματίες στον χώρο της εστίασης έχουν δίκιο. Βρίσκονται σε δύσκολη θέση και αυτά που ζητούν είναι δίκαια και γι αυτό είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Αγωνίζονται για την ζωή τους και ως Δήμος, βοηθάμε τον κλάδο τους σε ό,τι περνάει από το χέρι μας, όπως είναι η μείωση των τελών. Το κυριότερο όμως είναι ότι στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά τους, είμαστε κοντά τους στις διεκδικήσεις τους, γιατί ο Δήμος δεν είναι τα κτίρια, αλλά οι άνθρωποί του κι όταν ο άνθρωπος δεν έχει ζωή, δεν έχει ζωή ούτε ο Δήμος».