Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσαν τρεις δικηγόροι της Πάτρας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και των όσων διαδραματίστηκαν προ ημερών στο νησί της Ικαρίας.

Πρόκειται για τους Θάνο Αμπατζή, Νίκο Αφαλωνιάτη και Νίκο Σπανό που κατέθεσαν την μηνυτήρια αυτή αναφορά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας με κοινοποίηση προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Οι τρεις δικηγόροι, λαμβάνοντας υπόψη το οπτικοακουστικό υλικό που διακινήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αργότερα στα ΜΜΕ και τον Τύπο, αναφέρουν ότι, στην οικία του βουλευτή, «έλαβε χώρα πολυπληθής -σε σχέση με τα οριζόμενα στα μέτρα που ανακοίνωσε την προηγούμενη ακριβώς ημέρα ο αρμόδιος υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας- συγκέντρωση ατόμων αντίθετη στις κείμενες διατάξεις».

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν την διαβίβαση της μηνυτήριας αναφοράς τους στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, ώστε να διαταχθεί σχετική έρευνα για την τέλεση των αδικημάτων του αρ. 285ΠΚ για τυχόν άσκηση ποινική δίωξη στους υπαιτίους, καθώς επίσης και στα αρμόδια διοικητικά όργανα για τυχόν βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων των πολιτών.

Πηγή: Πελοπόννησος