Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πάτρας αντιδρά στην απόφαση του διευθυντή Α/βαθμιάς Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, να γίνονται τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης πρωινές ώρες. Zητούν τα μαθήματα να γίνονται από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Εντύπωση προκαλεί η απόφαση του διευθυντή Α/βαθμιάς Εκπαίδευσης Νομού Αχαΐας και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδος, αγνοώντας από τη μία την νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με το ΦΕΚ-Β-0544/14.11.2020 αλλά και αδιαφορώντας για τις οικογένειες των παιδιών, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία της
Α/βάαθμιας εκπαίδευσης κατά τις μεσημβρινές ώρες.

Εκτός από γονείς, είμαστε και εργαζόμενοι. Καλούμαστε κάτω από αυτές τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες να διαχειριστούμε, την εργασία μας, είτε εξ’ αποστάσεως είτε δια ζώσης, την εξ’ αποστάσεως διδασκαλία των μαθητών της Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και το άγχος για το αν οι μικροί κυρίως μαθητές της Α/βάθμιας εκπαίδευσης θα καταφέρουν να
συνδεθούν και να αντιμετωπίσουν τυχόν προβλήματα χωρίς την επίβλεψη μας. Είναι εξασφαλισμένες οι άδειες ειδικού σκοπού για τους γονείς των μικρών μαθητών που εργάζονται πρωινές ώρες.

Με μια κυβέρνηση που έχει αφήσει στο έλεος τις οικογένειες των μαθητών, πολλοί εκ των οποίων δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ανισότητες στην εκπαίδευση τους.

Από την άλλη είναι γνωστό σε όλους μας η αδυναμία των εταιρειών ώστε να παρέχουν internet χωρίς προβλήματα λόγω φόρτου των δικτύων.

Ποιος θα αναλάβει άραγε την ευθύνη, όταν σε πολλές οικογένειες πρέπει να συνδέονται ταυτόχρονα στην πλατφόρμα webex μαθητές της Α/βάθμιας και της Β/βάθμιας εκπαίδευσης αλλά και οι γονείς που εργάζονται εξ’ αποστάσεως (τηλεργασία).

Τα προβλήματα είναι σε όλους μας γνωστά!

Μέχρι χθες, ο Διευθυντής Α/βάθμιας εκπαίδευσης ήταν μέσα στις σχολικές αίθουσες και γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που καλούνταν να αντιμετωπίσει και ο ίδιος. Απορούμε λοιπόν, πως αγνόησε την επιστολή της ‘Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Πατρέων η οποία, εξέφραζε την επιθυμία της πλειοψηφίας των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου μας, καθώς και τις θετικές εισηγήσεις Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων, να συνεχιστεί η εξ αποστάσεως διδασκαλία όπως έγινε την περίοδο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου από της 14:10μ.μ.-17:20 μ.μ., ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο εκπαιδευτικό αποτέλεσμα για τα παιδιά μας.

Καλούμε τους υπευθύνους να σταθούν στο πλάι μας, να καταλάβουν τις ανησυχίες μας, να δώσουν ΑΜΕΣΗ λύση στο πρόβλημά μας ,να επανεξετάσουν την απόφασή τους, ώστε να μην δημιουργηθούν επιπλέον προβλήματα στις ήδη επιβαρυμένες οικονομικά και ψυχολογικά οικογένειες των μαθητών".