Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 8.072 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.299.996, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Ακόμη 813 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 62.969 νεκρούς ως εδώ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Το lockdown στη Γερμανία ενδέχεται να παραταθεί έως τον Μάρτιο. Αυτό προκύπτει από ένα πρώτο σχέδιο ψηφίσματος το οποίο πρόκειται να συζητηθεί στην σημερινή σύνοδο κορυφής της ομοσπονδιακής και των κυβερνήσεων των κρατιδίων και το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του τηλεοπτικού δικτύου n-tv.

Στο προσχέδιο αναφέρεται επί λέξει ότι «τα μέτρα πρέπει να παραταθούν έως τις χχχ Μαρτίου», επομένως λείπει μια συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ο λόγος για την παράταση του lockdown είναι η εξάπλωση των μεταλλάξεων του ιού. Το προσχέδιο δεν έχει ακόμα εγκριθεί από όλα τα κρατίδια, επομένως είναι ακόμη δυνατές οι αλλαγές.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ