Σε νέα συγκέντρωση προχωρούν την Τετάρτη οι φοιτητικοί σύλλογοι για τα νέα μέτρα στη Παιδεία ενώ παράλληλα ανάρτησαν πανό στην Τριών Ναυάρχων.

Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν:

"Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, όλο αυτό το διάστημα παλεύουμε κόντρα στο νομοσχέδιο που έρχεται να περαστεί στην εκπαίδευση και να υποβαθμίσει τον Δημόσιο, Δημοκρατικό και Δωρεάν χαρακτήρα της. Η Νέα Δημοκρατία με αντιδημοκρατικό τρόπο, μέσα σε μία νύχτα, εξίσωσε πτυχία ιδιωτικών κολλεγίων με πτυχία δημοσίων πανεπιστημίων. Στην ίδια κατεύθυνση, ενώ οι Φοιτητικοί Σύλλογοι και η υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα αντιτάσσεται στα σχέδια της, προχωράει σε ένα νομοσχέδιο το οποίο περιλαμβάνει τις διαγραφές των φοιτητών στα ν+1/2ν χρόνια φοίτησης, τις βάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την εισαγωγή πανεπιστημιακής αστυνομίας και αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα. Παρά τις δυσκολίες της περιόδου, με τις σχολές μας να είναι κλειστές σχεδόν έναν χρόνο τώρα, οι φοιτητές βγαίνουμε μαζικά στον δρόμο για να απαιτήσουμε αυτό το νομοσχέδιο να μην ψηφισθεί.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και συνολικά τον λαό της Πάτρας, την Τετάρτη 10/2 στις 13:00 στην πλ. Γεωργίου στην πορεία των Φοιτητικών Συλλόγων, με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας."