Η Πρόεδρος του ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας αναφέρει σε ανακοίνωση:

"Οι πολιτικές δυνάμεις που χρόνια λυμαίνονταν τον Δήμο αφήνοντάς τον καταχρεωμένο γιατί άλλοτε έδιναν προφορικές εντολές, χωρίς συμβάσεις, για υλοποίηση δράσεων με αποτέλεσμα να μένουν απλήρωτοι οι προμηθευτές, άλλοτε μετέφεραν με χρηματοκιβώτια τα χρήματα της επιχείρησης, τολμούν και καταγγέλλουν τις διαδικασίες που ακολουθεί η δημοτική αρχή σε σχέση με την υλοποίηση καρναβαλικών εκδηλώσεων για το 2021.

Με το πιο ελάχιστο δυνατό ποσό χρημάτων και κάτω από την πίεση της πανδημίας σχεδιάσαμε δράσεις που αφορούν το σύνολο των συμπολιτών μας και δράσεις που απευθύνονται στα πληρώματα, έχοντας κατά νου ότι για πρώτη φορά φέτος θα απλωθούν σε όλο τον κόσμο μέσω του διαδικτύου. Παράλληλα, δώσαμε έμφαση αφενός στον στολισμό της πόλης κι αφετέρου ενισχύσαμε τις πολιτιστικές της δυνάμεις.

Επειδή για μας το Καρναβάλι δεν είναι μόνο η παρέλαση του τελευταίου Σαββατοκύριακου αλλά μια σειρά δημιουργικών δράσεων, ανοιχτών προς την κοινωνία, θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα με όλα αυτά ότι σε καμιά περίπτωση δεν επιτρέπουμε να μας πάρουν κάτω οι συνθήκες εγκλωβισμού και απομόνωσης λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Πιστεύουμε ότι μόνο με τον πολιτισμό γίνεται η ψυχική ανάταση. Με κατεύθυνση αναζωογονητική για τους ίδιους τους καλλιτέχνες τούς δίνουμε κίνητρο ζωής ώστε να εκφραστούν ελεύθερα και να δημιουργήσουν. Το σύνολο των χρημάτων που έχει διαθέσει η ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας αντιστοιχεί στην αμοιβή 187 καλλιτεχνών και τεχνικών που εργάζονται στον τομέα του πολιτισμού, ο οποίος χειμάζεται.

Οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά τους να αυτοεπιβεβαιωθούν μιλούν για απευθείας αναθέσεις, ενώ γνωρίζουν καλά ότι η αμοιβή καλλιτεχνικού έργου (θεατρικών, μουσικών παραστάσεων κλπ) ορίζεται από την παρ.2,β του άρθρου 32 του Ν.4412/2016, που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. Άρα ο όρος «απευθείας ανάθεση» που χρησιμοποιείται με σκοπιμότητα για να πλήξει το κύρος της δημοτικής αρχής γίνεται επί τούτου, από τις δυνάμεις που δεν έχουν το πολιτικό βάρος να αντιπολιτευτούν τη δημοτική αρχή και ακολουθούν τη διαδικασία του τρωκτικού."