Τον γνωρίζουμε πλέον ως τον νέο «γραμματικό» στο «Καφέ της Χαράς», σαν ένα από τα καινούργια πρόσωπα που εισβάλουν στην αγαπημένη σειρά.

Ο Όθωνας Τζιακόλιας, ο νέος υπάλληλος του δημαρχείου στο Κολοκοτρωνίτσι στην πραγματικότητα είναι ένας από τους  ανερχόμενους ηθοποιούς της γενιάς του.

Ο λόγος φυσικά για τον Βαγγέλη Δουκουτσέλη, έναν ηθοποιό αρκετά γνωστό στους θεατρικούς κύκλους της πρωτεύουσας, καθώς πέρα από την υποκριτική αγαπάει το γράψιμο, συγγράφοντας θεατρικά έργα. Εξάλλου, πέρα από τη συγγραφή θεατρικών έργων ασχολείται ενεργά με την στιχουργική, έχοντας γράψει αρκετά τραγούδια. 

Στην τηλεόραση τον είδαμε για πρώτη φορά το 2007 όταν εμφανίστηκε στη σειρά αυτοτελών επεισοδίων «Επτά Θανάσιμες Πεθερές: Η Πόντια Πεθερά». Έναν χρόνο αργότερα, συμμετείχε στην ταινία «Ο Ηλίας του 16oυ» του Νίκου Ζαπατίνα.

Παράλληλα πριν «Το Καφέ της Χαράς», τον απολαύσαμε στη σειρά του ΑΝΤ1 «Αν ήμουν πλούσιος» στον ρόλο του Αρτέμη Δρόσου. Στο θέατρο συνεργάζεται με τον Χάρη Ρώμα και στη θεατρική παράσταση «Ο βαφτιστικός της κυρίας».

Ο 37χρονος ηθοποιός και θεατρικός συγγραφέας παρουσιάζεται στο patrasevents.gr και μιλάει για τον ρόλο του, αλλά και γενικότερα για την κατάσταση που επικρατεί στο θέατρο.


P.E.: Τι είναι αυτό που έχει κερδίσει τον κόσμο σε μία σειρά που ο κύκλος της έχει ξεκινήσει εδώ και μια εικοσαετία πίσω;

Β.Δ.: Πιστεύω οι καλογραμμένοι και αυθεντικοί χαρακτήρες, οι ενδιαφέρουσες και ανθρώπινες καταστάσεις  αλλά και το παραμυθένιο περιβάλλον, ένα ελληνικό χωριό μακριά από την βαβούρα της πόλης. Το γεγονός ότι οι ήρωες είναι τόσο αγαπητοί στο κοινό το κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον για τους σεναριογράφους να δημιουργήσουν την εξέλιξή τους μέσα στα χρόνια.

P.E.: Ταυτίζεσαι με τον ρόλο του, τι σου αρέσει και τι όχι σε αυτόν;

Β.Δ.: Στον Τζικακόλια λατρεύω την θέλησή του για μάθηση και συνεχόμενη εξέλιξη. Μπορεί να μοιάζει αστείο τα τόσα σεμινάρια που έχει παρακολουθήσει αλλά από τότε που συμμετέχω στο ‘’Καφέ της Χαράς’’ έχω παρακολουθήσει ήδη δύο. Και με βλέπω να παρακολουθώ κι άλλα.

Μου αρέσει που αντιμετωπίζει τη ζωή πολύ θετικά και αν και είναι ένας ιδιαίτερος χαρακτήρας, απ’ αυτούς που πολύ σπάνια συναντάει κανείς γύρω του, θεωρώ ότι είναι πολύ καλό που προβάλλονται και τέτοια πρότυπα. Γιατί για εμένα ο Τζικακόλιας είναι πρότυπο. Και για αυτό δεν υπάρχει κάτι πάνω του που να μην μου αρέσει.


P.E.: Θα μπορούσε να ζεις σε ένα χωριό σαν το Κολοκοτρωνίτσι μόνιμα;

Β.Δ.: Σαν παιδί της πόλης, πολύ δύσκολα θα μπορούσα να ζήσω σε ένα χωριό, ακόμα κι αν ήταν το Κολοκοτρωνίτσι. Έχω περάσει όμως πολύ όμορφα σε διακοπές σε απομονωμένα μέρη και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

P.E.: Η σειρά πλησιάζει στο τέλος της. Τι εκπλήξεις μας επιφυλάσσει;

Β.Δ.: Μα άμα τα πω δεν θα ‘ναι εκπλήξεις. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα δείτε νέα πρόσωπα και παλιά να εμφανίζονται στο Κολοκοτρωνίτσι. Και φυσικά θα μάθουμε ποιος έκαψε το ‘’Καφέ της Χαράς’’.

P.E.: Πώς ζεις την κατάσταση αυτή με την πανδημία; Τι συναισθήματα σου βγάζει;

Β.Δ.: Η πανδημία και ειδικότερα η καραντίνα έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας. Αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσουμε να ζούμε. Εγώ σαν ανήσυχο πνεύμα δε σταμάτησα λεπτό να δημιουργώ. Γράφω στίχους, μετέφρασα δύο έργα, έγραψα δύο θεατρικά έργα, διαβάζω και βλέπω ταινίες. Ο χρόνος είναι απεριόριστος και υπάρχουν πολλά πράγματα να κάνουμε από το να είμαστε ξαπλωμένοι και να κοιτάμε το ταβάνι.


P.E.: Τι σου λείπει περισσότερο από το θέατρο όλο αυτό το διάστημα;

Β.Δ.: Η επαφή με τον κόσμο. Θέατρο χωρίς θεατές δεν γίνεται.

P.E.: Πες μου αν θες ένα σχόλιο για όλο αυτόν τον σάλο που έχει ξεσπάσει με τις καταγγελίες. Τι άποψη έχεις;

Β.Δ.: Κάποιες από τις ιστορίες που ακούστηκαν ήταν γνωστές στα παρασκήνια του θεάτρου. Κάποιες άλλες όχι. Νομίζω πως τώρα που το θέατρο είναι σε ‘’κώμα’’, τώρα ήταν η κατάλληλη εποχή να βγουν στο φως της δημοσιότητας αυτά τα περιστατικά.

Δεν είναι κουτσομπολιό. Είναι κακομεταχείριση εργαζομένων και κατάχρηση εξουσίας. Οι νταήδες υπάρχουν σε όλους τους χώρους. Αλλά σαν ανθρώπινο είδος που είμαστε οφείλουμε να χτίσουμε ένα υγιές περιβάλλον για όλους τους ανθρώπους χωρίς νταήδες.

*Η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο ''Αθηναίς''. Ευχαριστούμε τη φωτογράφο Κατερίνα Παρασκευά και τον Γιάννη Τσούκα. Το styiling επιμελήθηκε ο σχεδιαστής Πάρης Βαλταδώρος και η εταιρία ''Obvious''.