Για την υπόθεση μίας γιαγιάς στη Λαμία που είχε βγει να πουλήσει στη λαϊκή χόρτα που είχε μαζέψει, στην οποία δόθηκε πρόστιμο 300 ευρώ για άσκοπη μετακίνηση μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA ο Κυριάκος Καραγιάννης, δημοσιογράφος του lamiareport.gr.

Σύμφωνα με τον κ. Καραγιάννη, η ηλικιωμένη κυρία που έχει χάσει δύο παιδιά, τον άντρα της, το γαμπρό της και τον 27χρονο εγγονό της.

«Μου ζήτησαν τα στοιχεία μου, και εγώ τους είπα ότι βγήκα να πουλήσω και ότι δεν έχω άδεια. Και με έγραψαν. Έχω χρόνια που βγαίνω στη λαϊκή. Από τότε που έχασα τα παιδιά μου, βγαίνω συνέχεια. Και δεν μπορώ να κάθομαι μέσα στο σπίτι, έχω παντού φωτογραφίες και όπου κοιτάζω βλέπω πεθαμένους. Μου είπαν ότι αν βγω αύριο θα με ξαναγράψουν. Εγώ ζητάω απλώς να βγαίνω έξω», είπε η ίδια η ηλικιωμένη κυρία, μιλώντας στο lamiareport.gr.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας επικοινώνησε με τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Φθιώτιδας και τον διοικητή του αστυνομικού τμήματος της Λαμίας, και συζήτησαν την περίπτωση αυτή.

Έτσι, αποφασίστηκε να μην ισχύσει τελικά το πρόστιμο για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας.