Συστατικά

2 αβγά
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
2 κουτ. του γλυκού baking powder
4 μανταρίνια, καλά καθαρισμένα και χωρίς κουκούτσια
2 κουτ. της σούπας χυμός μανταρινιού
4 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, καθαρίζεις τα μανταρίνια από τα κουκούτσια τους και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
Σε ένα μίξερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τα μανταρίνια, μέχρι να πάρουν την υφή πουρέ.
Προσθέτεις τα αβγά και τη ζάχαρη και συνεχίζεις να χτυπάς.
Μόλις αφρατέψει το μείγμα σου, ρίχνεις το ελαιόλαδο και ανακατεύεις για ένα λεπτό με μία κουτάλα.
Αρχίζεις να ανακατεύεις και προσθέτεις σταδιακά το αλεύρι και μετά το baking powder.
Αδειάζεις το μείγμα σου ομοιόμορφα σε μία στρογγυλή φόρμα κέικ, την οποία έχεις αλευρώσει πρώτα και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Αφαιρείς από το φούρνο και το περιχύνεις με τον χυμό μανταρινιών.
Αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και κόβεις σε μερίδες.

Πηγή: tlife.gr