Συστατικά

1 1/2 φλιτζάνι φακές
1/2 κρεμμύδι, λιωμένο
2 κουτ. της σούπας βούτυρο
2 κουτ. της σούπας κάρι
1 κουτ. του γλυκού κόκκινο κάρι
1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
1 κουτ. του γλυκού σκόρδο
1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ
1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
1/4 του φλιτζανιού γάλα καρύδας
1 φλιτζάνι ρύζι

Τρόπος Μαγειρέματος

Από βραδύς, σουρώνεις τις φακές σε νερό.
Την επόμενη ημέρα, βράζεις τις φακές, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα, λιώνεις αρχικά το βούτυρο. Προσθέτεις το κρεμμύδι και σοτάρεις σε μέτρια ένταση, μέχρι να καραμελώσει. Προσθέτεις όλα τα μπαχαρικά και με μία ξύλινη κουτάλα ανακατεύεις για 5 λεπτά. Προσθέτεις τον ντοματοπελτέ και το ρύζι. Σοτάρεις για 10 λεπτά σε υψηλή ένταση.
Προσθέτεις τις φακές, αναμειγνύεις και σκεπάζεις με το καπάκι για 10 ακόμη λεπτά σε μέτρια ένταση.
Μοιράζεις σε πιάτα με βασιλικό και απολαμβάνεις.

Πηγή: tlife.gr