Το ΚΚΕ ζητά την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Νοσημάτων Θώρακος» στην Πάτρα. Σε ερώτησή του ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος αναφέρει: 

Τις τελευταίες μέρες γίναμε μάρτυρες επικίνδυνης και αυξανόμενης διασποράς του κορονοϊού στην Αχαΐα και στο ένα από τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας (Α. Ανδρέας). 

Ένα χρόνο μετά την έναρξη της πανδημίας η κατάσταση στην Αχαΐα είναι η εξής:

  • Εκατοντάδες θέσεις προσωπικού στα τέσσερα νοσοκομεία του Νομού εξακολουθούν να είναι κενές, ενώ επεκτάθηκαν και εν μέσω πανδημίας οι ελαστικές σχέσεις εργασίας. 
  • Δεκάδες είναι οι υγειονομικοί που έχουν νοσήσει από COVID-19 ως αποτέλεσμα της αυξημένης έκθεσης και των ανεπαρκών ελέγχων και μέτρων προστασίας. 
  • Τμήματα και κλινικές έχουν συρρικνωθεί και πλήθος τακτικών χειρουργείων αναβάλλονται, προκειμένου τα νοσοκομεία να ανταποκριθούν στις ανάγκες περίθαλψης κρουσμάτων, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στη διάγνωση και τη θεραπεία χιλιάδων ασθενών με άλλες παθήσεις. 
  • Και σα να μην έφταναν όλα αυτά χιλιάδες προγραμματισμένα ραντεβού στα νοσοκομεία, στα Κέντρα Υγείας και τις ΤΟΜΥ ακυρώνονται, προκειμένου να λειτουργήσουν και ως εμβολιαστικά κέντρα, των οποίων η στελέχωση γίνεται με μετακινήσεις υγειονομικού προσωπικού. 

Την ίδια στιγμή και παρά τα κροκοδείλια δάκρυα όλων των αστικών δυνάμεων, το εξειδικευμένο νοσοκομείο “Νοσημάτων Θώρακος”, παραμένει κλειστό όταν από την αρχή της πανδημίας (εδώ και ένα χρόνο δηλαδή), με επαναλαμβανόμενες παρεμβάσεις μας, ζητάμε το άνοιγμά του, τη στελέχωσή του με όλο το υγειονομικό και λοιπό προσωπικό που απαιτείται, με μόνιμες σχέσεις εργασίας και πλήρη εξοπλισμό ώστε να λειτουργήσει ως νοσοκομείο αναφοράς covid19.

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε το συγκεκριμένο νοσοκομείο επί των ημερών της. Η κυβέρνηση της ΝΔ, κρατάει ακόμα και σήμερα, εν μέσω πανδημίας, το νοσοκομείο κλειστό.

 

Ερωτάται ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει ώστε να επαναλειτουργήσει ΑΜΕΣΑ το Νοσοκομείο «Νοσημάτων Θώρακος» με λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να εξοπλιστεί με σύγχρονα μηχανήματα και μονάδες ΜΕΘ. Να επανδρωθεί με μόνιμο και πλήρους απασχόλησης εξειδικευμένο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να αποτελέσει σήμερα νοσοκομείο αναφοράς για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

 

Ο Βουλευτής

Καραθανασόπουλος Νίκος