"Φαντάζει οξύμωρο σε μια εποχή υποχρεωτικού περιορισμού στους ιδιωτικούς μας χώρους  εμείς να μιλάμε για τους δημόσιους χώρους. Ωστόσο, δεν σταματά ποτέ η οργάνωση του αστικού και περιαστικού τοπίου σύμφωνα με τις ανάγκες των κατοίκων μιας πόλης, όπως και οι σχετικές διεκδικήσεις. Ο λόγος για τις δύο εκτάσεις που έχουν ήδη απασχολήσει την επικαιρότητα τον αναξιοποίητο χώρο στον Ριγανόκαμπο και του στρατοπέδου στα Σύνορα.

Ως ΩΡΑ Πατρών είχαμε θέσει το ζήτημα της παραχώρησης στον Δήμο του Ριγανόκαμπου, σε όλες μας τις συναντήσεις προεκλογικά με τους αρμόδιους Υπουργούς και στελέχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Είχαμε επιχειρηματολογήσει συνεισφέροντας σε μια διεκδίκηση που στηρίζεται μεν σε ένα δίκαιο αίτημα αλλά ακόμα δεν έχει βρει τον απαραίτητο σχεδιασμό προκειμένου να τεκμηριωθεί αποτελεσματικά.

Ενέργειες που θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει όπως η μετεγκατάσταση των λίγων οικογενειών Ρομά που κατοικούν σε άθλιες συνθήκες στη διεκδικούμενη περιοχή έχουν καθυστερήσει παρά το γεγονός, ότι έχουν υπάρξει σχετικά προγράμματα χρηματοδότησης. Σύνταξη ενός ρεαλιστικού, οραματικού σχεδίου ανάπλασης της περιοχής, επιστημονικά τεκμηριωμένο που θα διαμορφώνει συνθήκες επισκεψιμότητας και βιωσιμότητας, δεν έχει διαμορφωθεί με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής παρά την αναγκαιότητά ως προς την τεκμηρίωση και διεκδίκηση του αιτήματος της παραχώρησης.

Ο Δήμος δεν πρέπει να απομονωθεί σε αυτή τη διεκδίκηση και να συμμετέχει σε αναποτελεσματικές κοκορομαχίες αλλά να αναζητήσει συμμάχους. Πλήθος φορέων μπορούν να συμβάλλουν με τη δυναμική τους και τις προτάσεις τους στην διαμόρφωση της πρότασης αξιοποίησης (ΤΕΕ, Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Πανεπιστήμιο με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων, Σύλλογοι κατοίκων κ.α.). Είναι πλέον επιτακτική ανάγκη να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ως αποκλειστικό θέμα συνεδρίασης η πρόταση αξιοποίησης του συγκεκριμένου χώρου και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν και την καταθέτουμε ως Ώρα Πατρών. 

Με την ίδια λογική οφείλουμε να διαχειριστούμε και το θέμα της αξιοποίησης του χώρου του στρατοπέδου ΚΕΤΧ. Έχουμε συνηθίσει σε πυροτεχνήματα Δικαστικό ή Αστυνομικό Μέγαρο, ανάλογα με τον υπουργό που επισκέπτεται την πόλη. Υπάρχουν πολλά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν, όπως η αξιοποίηση με σεβασμό του χώρου του μνημείου των εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς και ανάδειξη του ως χώρος Ιστορικής μνήμης, το γήπεδο καθώς και περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές μελέτες μιας περιοχής που δεν διαθέτει υποδομές με φαρδιές λωρίδες και ταχείας κυκλοφορίας δρόμους. Σε τεκμηριωμένες προτάσεις και ολοκληρωμένο σχέδιο μπορεί να δημιουργηθεί ένα πλατύ κίνημα διεκδίκησης ανατρεπτικό αλλά προπάντων αποτελεσματικό" αναφέρει η ανακοίνωση της παράταξης.