Κύμα συλλυπητηρίων και συμπαράστασης προς την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους έχει ξεσπάσει από την ώρα που έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου του δημοσιογράφου και ιδρυτή του thebest.gr Νάσου Νασόπουλου.

Τον Νάσο Νασόπουλο αποχαιρετά ο πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος της Πάτρας και της Αχαΐας, που έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής σε ηλικία 57 ετών, δίνοντας μια γενναία αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο.

ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας: Άνοιξε δρόμους στο χώρο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης

Έφυγε από κοντά μας ένας γενναίος άνθρωπος, ένας ακούραστος αγωνιστής και μαχητής, ένας αταλάντευτα προοδευτικός άνθρωπος που άφησε έντονα το στίγμα του στα δημοσιογραφικά, πολιτικά και κοινωνικά πεπραγμένα της πόλης μας, και όχι μόνο.

Ο Νάσος Νασόπουλος υπηρέτησε με πάθος την δημοσιογραφία, άνοιξε δρόμους στο χώρο των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης και με το site thebest.gr που ίδρυσε, προσέφερε έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση πέρα από τα όρια της Αχαΐας και της Δυτικής Ελλάδας. Το τελευταίο διάστημα, κατάφερε για ακόμη μια φορά να μας προσφέρει μαθήματα θάρρους και αξιοπρέπειας με το «Ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς», ενώ έδινε τον προσωπικό του αγώνα βρήκε τη δύναμη να προχωρήσει σε μια πρωτοβουλία υποστήριξης και ενημέρωσης όλων των καρκινοπαθών.

Αποχαιρετούμε με βαθιά θλίψη τον Νάσο Νασόπουλο, τον φίλο και σύντροφο. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γιους του Περικλή και Θάνο και τη σύζυγο του Νεκταρία.

Καλό ταξίδι Νάσο!

Απόστολος Κατσιφάρας: "Η απώλεια είναι μεγάλη"

"Χάσαμε έναν φίλο, έναν δημοκράτη και προοδευτικό πολίτη, έναν σύντροφο τον Νάσο Νασόπουλο.

Η απώλεια είναι μεγάλη . Ξεχώρισε στην δημοσιογραφία την πολιτική και συμβουλευτική. Πολυτάλαντος, ασυμβίβαστος και πρωτοπόρος.

Η πορεία του δημιουργική και ανατρεπτική σε όλους τους τομείς.

Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συνεργάτες του στο The Best.

Νάσο θα σε θυμόμαστε πάντα."

Γρ. Αλεξόπουλος: Φίλε Νάσο, αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά

Το να χάνεις από τη ζωή σου ανθρώπους όπως ο Νάσος Νασόπουλος, είναι εξαιρετικά οδυνηρό.

Για μένα ο Νάσος δεν ήταν μόνο συνοδοιπόρος σε αρκετές από τις πιο σημαντικές και κρίσιμες στιγμές της πορείας μου. Ήταν φίλος. Δικός μου άνθρωπος. 

Από το 1998 στην πρώτη μου εκλογική αναμέτρηση οπότε και ήταν σύμβουλός μου, μέχρι τις τελευταίες εκλογές του 2019 που ήμασταν καθημερινά κοντά, αλλά και σε άλλες στιγμές πιο χαλαρές,  είχα το προνόμιο να απολαμβάνω τις ιδέες, τις απόψεις και το αστείρευτο χιούμορ του με το οποίο πορεύτηκε έως το τέλος. 

Ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ένας ιδιαίτερα οξυδερκής άνθρωπος, ένας δημοσιογράφος με βαθιά δημοκρατική και προοδευτική αντίληψη και στάση. Ένας πρωτοπόρος των ιδεών και των αξιών, αλλά και ένας πρωτοπόρος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ένας επίμονος της ηθικής και της εγκυρότητας της είδησης που άφησε το στίγμα του στην δημοσιογραφία.

Το ίδιο αποτελεσματικός και πρωτοπόρος υπήρξε και στη διοργάνωση μεγάλων εκδηλώσεων για την πόλη της Πάτρας καθώς το ταλέντο του βρήκε έκφραση και στο management. 

Πολυσχιδής και πολυτάλαντος ο Νάσος, αλλά και μαχητής και αξιοπρεπής από τα παιδικά του χρόνια μέχρι το τέλος.

Δίδαξε σε όλους μας τι θα πει αγώνας αλλά και τι θα πει αισιοδοξία και πείσμα. Ήταν αυτός που μας παρηγορούσε στα τηλέφωνα όταν μιλούσαμε μαζί του  για την περιπέτεια της υγείας του, ήταν αυτός που μας ενημέρωνε καθημερινά για την συνάντηση του με το καρκίνο του πνεύμονα από την στήλη του «Η Ζωή με τον καρκίνο» στο thebest.gr (κάνοντας την δοκιμασία πρόκληση για ενημέρωση και δημιουργία), ήταν αυτός που απομυθοποίησε τον καρκίνο μιλώντας για αυτόν χωρίς φόβο, χωρίς ταμπού.

Σήμερα εγώ και τα μέλη της παράταξής μας «Πρωτεύουσα ξανά!» αποχαιρετάμε τον Νάσο Νασόπουλο με αίσθημα βαθιάς θλίψης που πηγάζει από αυτή καθ’ εαυτή την απώλεια ενός τόσο κοντινού μας ανθρώπου αλλά και από την αίσθηση του αναντικατάστατου που αφήνουν πίσω τους τέτοιες προσωπικότητες.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νεκταρία Ντούκα, η οποία στάθηκε στο πλευρό του χωρίς να λείψει από κοντά του ούτε ένα λεπτό, στους γιους του Περικλή και Θάνο, στα αδέλφια του Μιχάλη και Ελένη και στον πατέρα του Περικλή.

Συλλυπητήρια και στην μεγάλη οικογένεια του thebest.gr, του μέσου που ο ίδιος ίδρυσε ανοίγοντας νέους δρόμους για την περιφερειακή ενημέρωση και το οποίο απηχεί το πρωτοπόρο πνεύμα και την ισχυρή προσωπικότητά του.

Η παρακαταθήκη του αυτή, την οποία καλούνται να συνεχίσουν η οικογένεια και οι συνεργάτες του,  θα μείνει να μας θυμίζει καθημερινά έναν ωραίο άνθρωπο, ένα δυνατό μυαλό, έναν ξεχωριστό πολίτη.

Αντίο φίλε Νάσο. Καλό σου ταξίδι.

Αυτό σου το «αντίο» μας πλήγωσε βαθιά. 

Πέτρος Βάης: "Yπηρέτησε  την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής"

Μετά το θλιβερό άγγελμα θανάτου του Δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας, Πέτρος Βάης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Εκφράζω την βαθιά θλίψη μου για τον πρόωρο χαμό του Πατρινού Δημοσιογράφου, Νάσου Νασόπουλου ο οποίος υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την δημοσιογραφία αναδεικνύοντας, ζητήματα της κοινωνικής και πολιτικής ζωής.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Νίκος Παπαδημάτος: "Εμπνευστής αξιόλογων πρωτοβουλιών"

Την θλίψη του για τον θάνατο του Νάσου Νασόπουλου εκφράζει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», Νίκος Παπαδημάτος.

«Με αφορμή την άσχημη είδηση για τον θάνατο ενός άξιου δημοσιογράφου και εμπνευστή αξιόλογων πρωτοβουλιών για την Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή, θα ήθελα να εκφράσω την λύπη μου και την συγκίνησή μου, καθώς επίσης και να μεταφέρω στην οικογένεια του εκλιπόντα και σε όλους τους συνεργάτες του, τα θερμά μου συλλυπητήρια».

Εμπορικός Σύλλογος: "Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή"

Ο Εμπορικός & Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών με θλίψη αποχαιρετά τον Νάσο Νασόπουλο.

Έναν πρωτοπόρο και δημιουργικό Πατρινό με μεγάλη προσφορά στον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά και της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.

Έδωσε την άνιση μάχη απέναντι στο πρόβλημα υγείας του χωρίς ταμπού και μέχρι την τελευταία στιγμή μέσα από «το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς» έδωσε μαθήματα θάρρους, αξιοπρέπειας και ελπίδας στους συμπάσχοντες συνανθρώπους του. Ένας ωραίος άνθρωπος που θα λείψει από τους φίλους, τους συνεργάτες και την πόλη μας.

Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι ακούραστε μαχητή.

Ανδρέας Μαζαράκης: "Σεβάστηκε τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας"

"Όχι μόνο σεβάστηκε τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, ιδιαίτερα εκείνους που άπτονται της ηθικής, αλλά και αγωνίστηκε για να τους "επιβάλλει". Επειδή είχαμε παράλληλη πορεία, οφείλω να καταθέσω ότι ήταν για μένα, ο πιο αξιοπρεπής "αντίπαλος" Με σεβάστηκε και τον σεβάστηκα. Σεβάστηκε πρωτίστως, την αλήθεια, την διασταύρωση της είδησης, τις αξίες που αφορούν την ηθική της δημοσιογραφίας. Καλό σου Ταξίδι Νασο Νασοπουλε." σημειώνει στο συλλυπητήριο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Μαζαράκης.

Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος: "Ένα ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της pόλης μας"

Με έναν κόμπο στο λαιμό αποχαιρετούμε ένα Καλό Παιδί ! Ένα ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της Πόλης μας .
Ο Νάσος (κ δεν το γράφω αυτό συμβατικά τη στιγμή του αποχαιρετισμού) υπήρξε μια μορφή, που γύρω της δημιουργήθηκαν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί κ πολιτικές συνομιλίες.

Υπήρξε το παράδειγμα ενός "καθοδηγητή" όχι αφ' υψηλού αλλά δίπλα με γενναιοδωρία ! Φίλε Νάσο άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμα σου και θα μείνεις για πάντα στο βιβλίο της μνήμης μας. Αντιο φίλε ,ας είναι καλό το τελευταίο αυτό μεγάλο κ αλλιώτικο ταξίδι σου !
Σε αποχαιρετώ και συμμετέχω στην θλίψη των δικών σου ανθρώπων.

Ώρα Πατρών: "Ένας πατρινόλατρης, με έντονα σημάδια στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης"
 
Ο επικεφαλής της Ώρας Πατρών Γιώργος Ρώρος και τα μέλη της εξέδωσαν το ακόλουθο συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Νάσου Νασοπούλου: 
 
Ο Νάσος έβαλε πλώρη για το μακρινό ταξίδι. Ο Νάσος άφησε έντονα αποτύπωμα στα δρώμενα της πόλης που γεννήθηκε και αγάπησε.
 
Εκτός από ένας προοδευτικός, δημοκρατικός και αγωνιστής δημοσιογράφος ήταν ένας πατρινόλατρης, με έντονα σημάδια στα κοινωνικά και πολιτιστικά γεγονότα της πόλης.  Έδωσε τον αγώνα του με αξιοπρέπεια και περισσή υπομονή ενημερώνοντας μέχρι την τελευταία στιγμή. 
 
Νάσο αφήνεις  ιδιαίτερο στίγμα και σπουδαία παρακαταθήκη. 
Στη γυναίκα σου και στα παιδιά σου ευχόμαστε θερμά συλλυπητήρια.