Θρήνος στην Πάτρα και στον χώρο των Πατρινών ΜΜΕ για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νάσου Νασόπουλου και της ψυχής του thebest.gr. Ο Νάσος Νασόπουλος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 58 ετών, δίνοντας τους τελευταίους μήνες μία γενναία, αλλά και άνιση μάχη, με τον καρκίνο.

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες στον χώρο της πατρινής και περιφερειακής δημοσιογραφίας, αφήνοντας εποχή με τα άρθρα του, τις εύστοχες αναλύσεις του και τις πάντα βαθυστόχαστες κριτικές του.

Όμως ο Νάσος Νασόπουλος δεν ήταν μόνο ένας μεγάλος δημοσιογράφος. Ήταν ένας οραματιστής για τον τόπο του, φέρνοντας στην Πάτρα και στην περιοχή μεγάλες εκδηλώσεις, διεθνούς κύρους παίζοντας πάντα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στα κοινωνικά δρώμενα της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ήταν ο city manager των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, ήταν ο εμπνευστής σημαντικών διοργανώσεων στην Πάτρα, ποικίλων δράσεων, που όμως είχαν πάντα έναν χαρακτήρα εξωστρέφειας.

Ταυτόχρονα, ήταν ένας από τους πρωτοπόρους στον χώρο των ΜΜΕ, ένας από τους πρώτους που αντιλήφθηκε τις σαρωτικές αλλαγές που θα έφερνε στον χώρο της ενημέρωσης το διαδίκτυο, φτιάχνοντας τότε το thebest.gr.

Είχε εργαστεί στην μακροχρόνια διαδρομή του σε δεκάδες μέσα (μεταξύ αυτών και στην εφημερίδα «Ημέρα») από διάφορα πόστα και σε διάφορους ρόλους. Όμως πάνω από όλα ο Νάσος Νασόπουλος ήταν ένας μεγάλος δημοσιογράφος.

Τόσο μεγάλος που στο τελευταίο διάστημα της ζωής του όταν ξεκίνησε την πάλη με την αρρώστια, δεν δίστασε να κάνει ρεπορτάζ τον αγώνα του αυτόν, με τη στήλη "Ζώντας με τον καρκίνο" και "Το ημερολόγιο ενός καρκινοπαθούς", σπάζοντας κάθε ταμπού για τον καρκίνο και κάνοντας μας μέσα από τα άρθρα του να τον κοιτάξουμε και εμείς στα μάτια ή τουλάχιστον να αλλάξουμε ματιά απέναντι του και να τον δούμε με έναν διαφορετικό τρόπο, όχι τόσο φοβικό.

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Η μνήμη του για όλους τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ της Πάτρας και της περιφέρειας θα είναι πάντα ζωντανή.

Το patrasevents.gr εκφράζει ολόψυχα στην οικογένεια του thebest.gr και στους ανθρώπους του εκλιπόντα τα θερμά του συλλυπητήρια.