Οι Φοιτητές Ιατρικής Πάτρας αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση:

"Οι φοιτητές του 5ου έτους Ιατρικής να γυρίσουν τώρα στις κλινικές!

Στις 6/02/2021 φοιτητές του 5ου έτους προχωρήσαμε σε ακόμα μία κινητοποίηση στο κέντρο της Πάτρας, με αίτημα ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ – ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Στη συνέχεια, προχωρήσαμε σε ενημέρωση του κόσμου στην Πάτρα με τα αιτήματά μας.

Είναι μία ακόμη από τις δεκάδες πρωτοβουλίες που έχουμε πάρει, όπως και συμφοιτητές μας στις άλλες Ιατρικές πανελλαδικά με στόχο να πάρουμε απάντηση από το Υπουργείο Παιδείας το οποίο συνεχίζει να μας αγνοεί επιδεικτικά!!

Συγκεκριμένα όλο αυτό το διάστημα:

 • Έχουν αποσταλεί ατομικές επιστολές φοιτητών στο υπουργείο και την κυβέρνηση.
 • Έχει σταλεί επιστολή μετά από συντονισμό των φοιτητών πανελλαδικά.
 • Έχουν συλλεχθεί εκατοντάδες υπογραφές ανά τμήμα αλλά και πανελλαδικά.
 • Έχει σταλεί επιστολή από τους Προέδρους των Ιατρικών Σχολών πανελλαδικά.
 • Ήδη έχουμε προχωρήσει σε κινητοποιήσεις στο Τμήμα μας, το οποίο δεσμεύτηκε να προχωρήσει σε εκ νέου επιστολή στο Υπουργείο Παιδείας και σε συνέντευξη τύπου μαζί μας.

Τρείς μήνες που η κλινική μας άσκηση είναι σε αναστολή δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση για την εκπαίδευση μας – καμία απάντηση στα αιτήματά μας!

 Τόσο καιρό αν αυτά που διεκδικούμε είχαν γίνει πράξη, θα είχαμε επιστρέψει με ασφάλεια και ουσιαστικά στην κλινική μας άσκηση! Θα είχαν ανοίξει τα Πανεπιστήμια με ασφάλεια και δεν θα ήμασταν εκ νέου αντιμέτωποι με ένα νέο 3ο κύμα της πανδημίας!

ΚΑΙ ΟΜΩΣ! ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΝΑ ΣΙΩΠΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ!

  Το νέο Lockdown αποδεικνύει πως κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας, για την ενίσχυση του συστήματος υγείας! Και η ανεπαρκής λήψη μέτρων αποδεικνύει το   γιατί η κυβέρνηση τόσους μήνες δεν συζητά καν την επιστροφή μας!

  Παρά μόνο  βρίσκει 30 εκατομμύρια σε ένα βράδυ για πανεπιστημιακή αστυνομία, πετσοκόβει 500 εκατομμύρια από την Υγεία και 8% από τα Πανεπιστήμια, μπαλώνει τα κενά στο ΕΣΥ με μετακινήσεις προσωπικού και εισηγείται στην επιτροπή Λοιμωξιολόγων πως θα ανοίξει η αγορά και δεν προλαβαίνει να συζητήσει για εμάς, καθώς είμαστε «ένα ακόμα αίτημα» στην ουρά των χιλιάδων που καλούνται να διαχειριστούν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους.

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΟΣΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ! 3 ΜΗΝΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η δράση στην Πάτρα δεν είναι η μόνη. Φοιτητές σε όλες τις πόλεις έχουν κάνει αντίστοιχες κινητοποιήσεις για να γίνει ακόμα πιο ηχηρό το προφανές δικαίωμα μας στην ουσιαστική εκπαίδευση!

Διεκδικούμε:

 • την επιστροφή των πεμπτοετών φοιτητών στην κλινική άσκηση
 • την περιοδική διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού
 • την παροχή μέσων ατομικής προστασίας
 • την ένταξή μας στο σχέδιο εμβολιασμού κατά προτεραιότητα μαζί με τους υγειονομικούς
 • χρηματοδότηση και προσλήψεις προσωπικού και καθηγητών, για την άρτια εκπαίδευσή μας
 • Ενίσχυση του συστήματος υγείας"