Aσύλληπτα γεγονότα έρχονται στο φως της δημοσιότητος τις τελευταίες ημέρες και αναφέρονται σε ενοχλήσεις γυναικών που υπέστησαν αθελήτως από άνδρες. Οι ενοχλήσεις αναφέρονται στην γενετήσιον ομιλίαν, η οποία στο σύνολόν της δεν ολοκληρώθηκε ή αν αυτό συνέβη ήταν ολίγες περιπτώσεις, συμφώνως με τα καταγγελλόμενα. Οι πλείστες υπέστησαν θωπείες αδέξιες, άλλες φάσεις επιδειξία, άλλες φραστικές ύβρεις και σωρείαν ομοίων ή παρομοίων ενοχλήσεων, έτι δε και απειλών αποπομπής από την εργασίαν αν εργαζόταν στον θρασύ τύπον. Ευνόητον ότι οι απειλές απέβλεπαν στην εξώθηση προς οικειοθελή γενετήσιον ομιλίαν.

Οι ανακοινώσεις που δημοσιοποιούνται καθημερινώς είναι υπέρ το δέον υπερβολικές (πολλές τον αριθμόν) και δείχνουν εκτενή σήψη στους χώρους που αναφέρονται. Είναι δε και ονομαστικές και όχι με υπονοουμένους «δράστες».

Του είδους αυτού η ειδησεογραφία δεν είναι καθόλου ευχάριστη και δημιουργεί συναισθήματα μάλλον εντροπής ή ταπεινωτικά για εμάς που τα παρακολουθούμεν. Για τα παιδιά δε περισσότερον άσχημα συναισθήματα. Η ανακοίνωση αυτών έπρεπε να γίνεται ενώπιον της Δικαιοσύνης ή άλλων υπευθύνων φορέων και στην δημοσιότητα να εδίδετο το αποτέλεσμα μετά την δίκην. Οι υπεύθυνοι των Τηλεοράσεων έπρεπε να αποφεύγουν όμοιες βδελυρές αναφορές, οι οποίες αποτελούν και προσβολήν του θεήλατου έρωτος.

Η αργοπορία ενημερώσεως της πράξεως από παθούσες δεν συνέβαλε στην αποτροπήν τους. Έπρεπε να είχαν αντιδράσει δυναμικώς αμέσως, οπότε οι παρανομίες σε μέγιστον βαθμόν θα είχαν αποτραπεί και για άλλες από τους παρανόμους πλην ανενόχλητους δράστες. Και η ανακοίνωση του συμβάντος, θα επέφερε την παραδειγματικήν τιμωρίαν. Όταν ήμουν μικρός δεχόμουν βουρδουλιές από τον Πατέρα μου για πράξεις που άλλοτε είχα διαπράξει και άλλοτε όχι. Και φώναζα αγρίως ώστε η Μητέρα μου και οι φιλικοί γείτονες, μου συνιστούσαν να προσέχω για να μη κάμω εκ νέου ζαανιές και μαζέψω περισσότερες!! Τις άκουσα και προφυλάχθηκα. Αν δεν έκλαιγα τότε αλλά μετά τριάντα χρόνια δεν θα είχα κανέναν όφελος!

Στο Βυζάντιον δεν υπήρχε τόση απόκρυψη και οι συλλαμβανόμενοι σε αλλότριους κοιτώνες να «ξενομασσάνε» ετιμωρούντο αυστηρώς ώστε δεν είχαν πλέον την δύναμη να πράξουν αναλόγως, εφ’ όσον τους είχαν περικόψει το πέος, όπως προεβλέπετο για την παρανομίαν, όπως μαρτυρεί ο τίτλος του άρθρου. Αυστηρή τιμωρία. Αν τους ευνούχιζαν θα ήταν ελαφροτέρα η ποινή!!

Επί των ημερών μας οι ποινές για τις προσβολές του είδους τι αυστηρότητα έχουν; Κάποια μέτρα χρειάζονται ώστε να πάψει η αφόρητη ενόχληση και καταπίεση των γυναικών προς ανεπιθύμητην συνεύρεση, με σκοπόν την υποσχετικήν εργασίαν, σε περίπτωση ενδόσεως!!! Απόλυτη, αθέλητη προσβολή αξιοπρεπείας ατόμου.