Η ομάδα των επαγγελματιών εστίασης, που όπως έχει γράψει το patrasevents.gr ετοιμαζόταν να αποσχιστεί από τον ΣΚΕΑΝΑ και να δημιουργήσει το δικό της σωματείο, το κάνει πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες την Δευτέρα στο Πρωτοδικείο Πατρών αναμένεται να κατατεθεί η αίτηση αναγνώρισης του νέου σωματείου το οποίο θα έχει την επωνυμία «Εστίαση Πάτρας».

Έτσι, ξεκινούν και επίσημα οι διεργασίες για τη σύσταση ενός νέου συνδικαλιστικού φορέα στην εστίαση και πραγματοποιείται το ρήγμα στον κλάδο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο αριθμός των επαγγελματιών που συμμετέχουν στο νέο σωματείο, έχει φτάσει τους 100, με το σύνολο αυτών να είναι ενεργοί καταστηματάρχες του κλάδου, ενώ οι περισσότεροι από αυτούς ήταν στον πυρήνα της ίδρυσης του ΣΚΕΑΝΑ.

Οι συμμετέχοντες στην κίνηση, αποδίδουν την πρωτοβουλία τους στην ανάγκη μιας γενικότερης αλλαγής στη συνδικαλιστική ηγεσία του κλάδου τους.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο, σύμφωνα με τη νομοθεσία, σημαίνει ότι οι καταστηματάρχες του νέου φορέα, έχουν προχωρήσει σε πρακτικό ίδρυσης του συνδικαλιστικού σωματείου και στον ορισμό προσωρινής διοίκησης, όπως και στη σύσταση καταστατικού.