Απαντήσεις και δικαίωση ζητεί η οικογένεια του 56χρονου φύλακα από την Αμαλιάδα Χρήστου Βασιλόπουλου, ο οποίος τον περασμένο μήνα βρήκε τραγικό θάνατο, μετά από επίθεση που δέχτηκε από σκυλιά του ιδιοκτήτη της εταιρείας που εργάζονταν στην περιοχή των Λεχαινών.

Η οικογένεια του άτυχου Χρήστου Βασιλόπουλου, ανέθεσε την υπόθεση στον δικηγόρο κ. Σάκη Κότσιφα, ο οποίος δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας, ενώ η υπόθεση ακόμα βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης.

Ήδη, έχει  κινηθεί και γίνει αυτεπάγγελτη δίωξη για τον θάνατο του 56χρονου στο συσκευαστήριο που εργάζονταν,  και αναμένεται με το πέρας της προανάκρισης να απαγγελθούν οι κατηγορίες.

Η σύζυγος και τα παιδιά του 56χρονου ζητούν την τιμωρία των υπευθύνων για τον θάνατο του ανθρώπου τους, υποστηρίζοντας ότι φέρει ευθύνη ο ιδιοκτήτης των σκυλιών, το ένα εκ των οποίων, όπως τονίζουν ήταν άκρως επικίνδυνο και ο άτυχος φύλακας είχε εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία και τον άγχος του για την συμπεριφορά τους, προσέχοντας και τις κινήσεις του.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πατρίς» ο κ. Σ. Κότσιφας, επεσήμανε ότι ο Χρήστος Βασιλόπουλος δεν ήταν εξοικειωμένος με τα σκυλιά που βρίσκονταν στον χώρο, αλλά λόγω της μεγάλης οικονομικής του ανάγκης, δέχονταν να μπαίνει σε αυτή την κατάσταση.

"Η οικογένεια θεωρεί ότι υπάρχει ευθύνη του ιδιοκτήτη των σκυλιών. Τον είχε υποχρεώσει λέει η οικογένεια, να συνυπάρχει στο χώρο με αυτά τα σκυλιά, για τα οποία ο ιδιοκτήτης ήξερε ότι είναι άγρια σκυλιά και επιθετικά ιδιαίτερα για άνθρωπο.

Δεν υπήρχε εξοικείωση του Χρήστου με τα σκυλιά αυτά. Λειτουργούσαν ενστικτωδώς και από πληροφορίες που έχουμε, τα σκυλιά είχαν δημιουργήσει πρόβλημα και παλιότερα, σε άλλο συσκευαστήριο.

Δύο είναι τα σκυλιά, αλλά το ένα είναι άκρως επικίνδυνο. Για λόγους βιοπορισμού, ο Χρήστος δεν μπορούσε να πει κάτι, ούτε να επιβάλλει όρους στις συνθήκες εργασίας. Το δέχονταν όλο αυτό και λάμβανε τα μέτρα του, όσο μπορούσε.

Είχε πάντα τον φόβο και τον είχε εκφράσει στην οικογένειά του, αλλά έκανε υπομονή επειδή δεν μπορούσε να λειτουργήσει διαφορετικά, λόγω ελλείψεως άλλης εργασίας"

Η οικογένεια θεωρεί ότι ο ιδιοκτήτης των σκυλιών έχει ευθύνη για το θανατηφόρο συμβάν και για τον λόγο αυτό δήλωσε παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας εναντίον του ιδιοκτήτη των σκυλιών και κατά παντός υπευθύνου, αν είναι και κάποιος άλλος, που μπορεί αν προκύψει από την προανακριτική διαδικασία.

Πηγή: Patrisnews.com