Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μαθηματικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Φαρμακευτικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας και ΣΟΦΕΠΠ, πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4/2/21 το μεσημέρι, στο κέντρο της Πάτρας, συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο – έκτρωμα της κυβέρνησης για τα πανεπιστήμια που συζητιέται στη Βουλή. Στο συλλαλητήριο συμμετείχε επίσης και το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Οι διαδηλωτές τήρησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και τις αποστάσεις.

Στην έναρξη του συλλαλητηρίου απεύθυναν χαιρετισμό ο Σπύρος Αυγεράκης πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανολόγων Μηχανικών, ο Παναγιώτης Τζούδας πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Η/Υ και ο Δημήτρης Νικολάου εκ μέρους του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Πάτρας. Από τις ομιλίες αλλά και από τις αποφάσεις των Συλλόγων, αναδείχθηκε ότι δεν πάει άλλο η κατάσταση με σχεδόν ένα χρόνο κλειστές σχολές αλλά και με το νέο νομοσχέδιο που έρχεται να βάλει νέα εμπόδια στις ανάγκες των φοιτητών γιατί τα ξεπουλάει όλα στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η κινητοποίηση έστειλε μήνυμα αντίθεσης απέναντι στα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση που περιλαμβάνουν διαγραφές φοιτητών, ελάχιστη βάση εισαγωγής και πανεπιστημιακή αστυνομία. «Το νομοσχέδιο σας είναι μια απάτη, όχι άλλα βάρη στων φοιτητών την πλάτη», «30 εκατομμύρια για ανοιχτές σχολές, όχι για αστυνόμους και διαγραφές» και «Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ μαζί, δίδακτρα μας έφεραν και καταστολή», ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν δυνατά στο κέντρο της πόλης.

Μετά το συλλαλητήριο πραγματοποιήθηκε Συντονισμός Φοιτητικών Συλλόγων στον χώρο του πανεπιστημίου ώστε να συζητηθεί το πώς θα δοθεί συνέχεια στον αγώνα. Ο συντονισμός προέκυψε έπειτα από κάλεσμα του Συλλόγου του Μαθηματικού, ενώ ανταποκρίθηκαν και συμμετείχαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Μηχανολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, ΣΤΕΦ, ΣΕΥΠ, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Φιλοσοφίας και ΣΟΦΕΠΠ.

Η σύσκεψη κατέληξε να καλεί όλους τους Φοιτητικούς Συλλόγους της πόλης να πραγματοποιήσουν Γενικές Συνελεύσεις και να οργανώσουν συλλαλητήριο την Τετάρτη 10/2, ημέρα ψήφισης του κατάπτυστου νομοσχεδίου.