Επιτέλους ας απαντήσει η κυβέρνηση , τα στελέχη της και στην αντιπολίτευση του Κινήματος Αλλαγής. Αυτό που βλέπουμε είναι τον Σύριζα να κάνει πως ρωτάει, πετώντας τη μπάλα στην εξέδρα και τη Νέα Δημοκρατία να παριστάνει πως απαντά στην Αντιπολίτευση. Υπάρχουν και άλλα κόμματα στην αντιπολίτευση πέραν του Σύριζα. Το Κίνημα Αλλαγής με βάση του το ΠΑΣΟΚ και 21 χρόνια διακυβέρνησης του τόπου και εμπειρία έχει και θέσεις και προτάσεις για να δικαιούται τη δημόσια διαφωνία της κυβέρνησης , όσον αφορά τις αντιπολιτευτικές του απόψεις. Στο Κίνημα Αλλαγής ικανά στελέχη με γνώση και ρεαλισμό διεκδικούν την αναφορά των διαφωνιών της Νέας Δημοκρατίας. Το έχουμε καταλάβει ότι διαφωνούν με τον Σύριζα και τους ακούμε ή διαβάζουμε συνέχεια το που και το γιατί. Αυτό το τεχνητό δίπολο που έφερε το ένα το άλλο στην εξουσία και κοιτάζει πως θα γαντζωθεί στις θέσεις 1 και 2 έχει αντίπαλο που θα φωνάζει πάντα παρών και μέρα με τη μέρα θα μεγαλώνει τις δυνάμεις του. Έχουμε ξεπεράσει μεγαλύτερα εμπόδια και θα ξεπεράσουμε και αυτά.

Ζούμε πολύ δύσκολες στιγμές που όλες οι υγιείς φωνές πρέπει να ακούγονται και να λαμβάνονται υπόψη. Είμαστε μπροστά σε ένα υγειονομικό πόλεμο και αναγνωρίζουμε ότι γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Γίνονται όμως και πολλές αστοχίες. Δεν μπορούμε να καταταγούμε στους χειροκροτητές της κυβέρνησης , ούτε στους εκ πεποιθήσεως πυροβολητές.

Η προσπάθεια πρέπει να είναι εθνική. Η πολιτική προστασία δεν μπορεί να μας προστατέψει. Μπορεί μόνο να μας κρύψει. Πιθανά να είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει. Αλλά όχι να διεκδικεί δάφνες δόξας και αποτελεσματικότητας. Λίγη ταπεινότητα δεν βλάπτει. Ο εχθρός, ο ιός είναι πολύ δυνατός και δεν αργεί να μας στείλει από τις δάφνες στα τάρταρα. Προκλήσεις του τύπου παράδοσης των κλειδιών της εστίασης δεν βοηθούν. Η ετοιμότητα και η αποτελεσματικότητα απέναντι στις προκλήσεις σίγουρα βοηθά.

Μαθαίνουμε και θα μάθουμε να ζούμε με τον ιό. Να μιλήσουμε και να σχεδιάσουμε για την αγροτική πολιτική, το εμπόριο, την εργασία, την παιδεία και όλα τα θέματα με σύνεση μέσα στη συγκυρία της πανδημίας. Προχωράμε μπροστά, δίχως όμως εμπρησμούς και πλασματικές πολώσεις. Συνεχίζουμε τη ζωή, δεν σταματάμε. Δεν σταματάμε τη ζωή για να σταματήσουμε τον ιό. Σταματάμε τον ιό για να προχωρήσουμε τη ζωή.

Ανέκδοτα αρνητών του ιού και του εμβολιασμού επιτέλους, να σταματήσουν να λέγονται. Όπως και ανέκδοτα ελέγχου της κατάστασης από την κυβέρνηση. Η συγκυρία μας υπερβαίνει και απαιτεί σοβαρότητα, ενότητα και εμπιστοσύνη στην επιστήμη, ώστε να έχουμε το δυνατό λιγότερες απώλειες και τη μέγιστη δυνατή προοπτική.

Συμμετοχικά, συνειδητά, εμπεριστατωμένα αναζητούμε μέτρα που να διασφαλίζουν συνέχεια της ζωής και προστασία από τον ιό. Υπάρχουν, κοστίζουν και εκεί βρίσκεται η ουσία. Κρίνεται η υγεία και η ζωή των πολιτών και όχι η εικόνα της κυβέρνησης. Ας κόψει πόρους από την εικόνα για χάρη της ουσίας. Το «φαίνεσθαι» πολύ γρήγορα μπορεί να χαθεί από μια σκληρή πραγματικότητα.

Με καθαρή ματιά και πρωτοστάτες τους ειδικούς επιστήμονες ενημερωνόμαστε και ξεφεύγουμε από τη νοοτροπία πως πρέπει να πάθουμε για να μάθουμε. Η γνώση πολλές φορές όταν αποκτάται βιωματικά, πληρώνεται πανάκριβα. Για αυτό επενδύουμε στη μελέτη, την έρευνα, την επιστήμη για να προλαμβάνουμε, να σχεδιάζουμε και έτσι να προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή και να την βελτιώνουμε.

Χρήστος Βουλδής

Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Η/Υ

Μέλος Κινήματος Αλλαγής