Ο θρυλικός Αμερικανός τραγουδιστής, Τόνι Μπένετ δίνει μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ, όπως ο ίδιος αποκάλυψε.

Ο τραγουδιστής ανακοίνωσε ότι ζει με τη νευρογενετική ασθένεια σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο AARP Magazine, το περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων.

«Η ζωή είναι ένα δώρο - ακόμη και με το Αλτσχάιμερ. Ευχαριστώ τη Σούζαν και την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους και το περιοδικό AARP που παρουσίασε την ιστορία μου» έγραψε ο τραγουδιστής στο Twitter.

Ο 94χρονος ερμηνευτής, ο οποίος έχει κερδίσει 19 βραβεία Grammy στην 75ετή καριέρα του διαγνώστηκε πρώτη φορά με Αλτσχάιμερ το 2016.

Παρ΄ ότι προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το περιοδικό της AARP αναφέρει ότι ο τραγουδιστής συνέχισε να εργάζεται για ένα νέο άλμπουμ, μετά το «Cheek to Cheek» του 2014 -  με κλασικά τζαζ τραγούδια που ηχογραφήθηκε σε συνεργασία με τη Lady Gaga.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο καλλιτέχνες ηχογράφησαν το άλμπουμ «σε συναντήσεις με  μεγάλη χρονική απόσταση, μεταξύ 2018 και αρχές 2020» και τελικά προετοιμάζεται η κυκλοφορία του την άνοιξη.

Ο Μπένετ ζει με τη σύζυγό του, Σούζαν στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη και η ασθένεια, όπως αναφέρεται, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

«Ο Τόνι Μπένετ δεν εμφανίζει  αποπροσανατολισμό που μπορεί να ωθεί τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ να περιπλανώνται γύρω το σπίτι τους, καθώς και επεισόδια τρόμου, οργής ή κατάθλιψης που μπορεί να συνοδεύσουν την αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα και, μάλιστα, μπορεί να μην αναπτύξει αυτά τα συμπτώματα» έγραψε ο Τζον Κολαπίντο της AARP.

Πρόσθεσε ακόμη ότι έχει δει επίσης «αμοντάριστα πλάνα» που αποκαλύπτουν τον συναισθηματικό φόρτο της Lady Gaga, η οποία μαθαίνει για την ασθένεια του Τόνι Μπένετ,  ενώ ηχογραφούν το τελευταίο τους άλμπουμ.