Το νέο αρνητικό ρεκόρ που σημείωσε η Αχαΐα στον αριθμό κρουσμάτων, με βάση τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ, προκάλεσε αίσθηση, ακόμα και σε αυτούς που είχαν τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις για την υγειονομική πορεία της περιοχής.

Τα 82 κρούσματα της Αχαΐας εστιάζονται κυρίως στην Πάτρα που έχει πλέον και το μεγαλύτερο φορτίο. Σύμφωνα με κύκλους των υγειονομικών αρχών τα 76 από τα 82 έχουν να κάνουν με αυτή.

Αν το αναλύσουμε σε περιοχές, ένας μεγάλος αριθμός των κρουσμάτων εστιάζονται στο κέντρο της Πάτρας και συγκεκριμένα στην ακτίνα που ξεκινάει από την Αγία Σοφία και φτάνει στα Ψηλαλώνια.

Μια ακτίνα που περιλαμβάνει σημεία της πόλης όπως η Ρήγα Φεραίου, η Αγίου Νικολάου και γενικότερα το ιστορικό κέντρο που σήκωσε τις περασμένες ημέρες το μεγαλύτερο βάρος της κινητικότητας.

Ωστόσο, αρκετά κρούσματα έχουν εντοπιστεί και σε περιοχές έξω από το κέντρο της πόλης όπως η Αγυιά, η Οβρυά, η Λεύκα και τα Ζαρουχλέικα.

Σε επίπεδο Αχαΐας ορισμένα από τα 82 κρούσματα εντοπίζονται και σε άλλες περιοχές, με την διασπορά να είναι όμως σαφώς μικρότερη, καθώς δύο από αυτά αφορούν τον Ερύμανθο, τα Βραχνέικα και από ένα σε Κάτω Αχαΐα και Αιγιάλεια.