Ολοένα και πυκνώνουν οι φήμες που μιλούν για ένα πιο σκληρό lockdown τόσο στην Αττική, όσο και στην Πάτρα, αλλά και την Θεσσαλονίκη τα τρία μεγάλα αστικά κέντρα που... καίγονται τις τελευταίες ημέρες από τον κορωνοϊό.

Σε ότι αφορά την Πάτρα τα σενάρια που ακούγονται με βάση τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων οι οποίες θα καθοριστούν στην τελική σύσκεψη της επιτροπής των ειδικών την Παρασκευή είναι τρία:

  • Επιστροφή των μαθητών στην τηλεκπαίδευση από τη στιγμή που τα σχολεία στην Πάτρα έχουν μια σημαντική αύξηση διασποράς και μεταδοτικότητας.
  • Κατάργηση του click in στο λιανικό εμπόριο και επιστροφή στο click away, υπό τον φόβο του σχηματισμού «ουρών» έξω από πολυκαταστήματα που ανέβασαν εκ νέου τα ρολά τους.
  • Και φυσικά υπάρχει και η περίπτωση του ακόμα πιο αυστηρού lockdown τύπου Μαρτίου, με κλείσιμο των πάντων και απαγόρευση της κυκλοφορίας, κάτι που κανείς από την τοπική κοινωνία δεν θέλει. 

Το σίγουρο είναι ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για την Πάτρα, υπάρχει μεγάλη διασπορά και όλα δείχνουν ότι ο βρετανικός μεταλλαγμένος κορωνοϊός έχει περάσει στην ανοικτή κοινότητα, αλλά και σε κλειστές δομές, σχολεία και νοσοκομεία.