Κρίσιμη αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση υγείας του 9χρονου αγοριού που νοσηλεύεται με κορωνοϊό στην εντατική.

Οι γονείς του προσπαθούν να του δώσουν δύναμη και κουράγιο.

«Είναι λίγο στεναχωρημένος που είναι μόνος του μέσα. Τι να κάνουμε πρέπει να του δώσουμε του παιδιού δύναμη», δηλώνει ο πατέρας,μιλώντας στο Mega.

Το παιδί, που παραμένει εμπύρετο, έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη διασωλήνωση ενώ του χορηγείται οξυγόνο για να διευκολυνθεί η αναπνοή του.

«Μας είπαν ότι άμα είναι και το δεύτερο 24ωρο έτσι σταθερό, θα πάμε καλά. Ο πυρετός δεν έχει πέσει. Χτες είχε μέχρι 38», συνεχίζει ο πατέρας.

Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, πρόκειται για το πρώτο περιστατικό στην Ελλάδα που ο κορωνοϊός προκάλεσε βαριά πνευμονία σε ανήλικο.

Η μητέρα του 9χρονου, νοσηλεύτρια στο νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, είχε διαγνωστεί θετική στο μεταλλαγμένο στέλεχος κορωνοϊού πριν από 10 ημέρες με αποτέλεσμα, όπως λένε, να κολλήσει τον σύζυγο και τα δύο τους παιδιά.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως η μητέρα ανήκει στο 58% των εργαζομένων του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» που δεν έκανε το εμβόλιο.

Παρόλο που τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας νόσησαν ελαφριά, ο 9χρονος παρουσίασε υψηλό πυρετό από την περασμένη Τετάρτη.

Πέντε μέρες μετά εισήχθη στο νοσοκομείο.

Ο Γαβριήλ Δημητρίου, Διευθυντής Παιδιατρικής Νοσοκομείου Ρίου, μίλησε στο Mega για την κατάσταση της υγείας του μικρού, αλλά και τα επίπεδα εμβολιασμών στα νοσοκομεία.

«Σταθερό είναι το παιδί. Αυτό που είναι σημαντικό, είναι ότι βλέπουμε πως μεταδίδεται εύκολα και στα παιδιά και μερικά από αυτά παρουσιάζουν συμπτώματα ενηλίκων. Το 9 ημερών δεν ήταν βαριά, έκανε λίγο πυρετό. Αυτό που ξέρουμε από την Αγγλία είναι ότι περισσότερα παιδιά νοσηλεύονται τώρα με κορωνοϊό. Μερικά από αυτά χρειάζονται και εντατική. Η μητέρα του έχει διαπιστωμένα το βρετανικό στέλεχος», σημείωσε.

Αναφορικά με τα ποσοστά εμβολιασμού ανέφερε: «Οι γιατροί στη δικιά μου κλινική το 95% έχει εμβολιαστεί. Στο νοσηλευτικό προσωπικό είναι περίπου 50-60%. Υπάρχει μεγαλύτερη απροθυμία. Είπαν “να περιμένουμε..”. Τους είπα ότι πάροχος υγείας, που δεν είναι εμβολιασμένος, δεν θα έπρεπε να εργάζεται στο νοσοκομείο».