Κάτι παραπάνω από δύσκολα είναι τα πράγματα υγειονομικά για την Πάτρα και γενικότερα για την Αχαΐα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου της Πάτρας Άννα Μαστοράκου, οι εστίες στην περιοχή είναι δεκάδες και υπάρχει μία αυξημένη συρροή που για να αντιμετωπιστεί χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, τόσο από την πολιτεία, όσο και από τους πολίτες.

«Σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις και τα στοιχεία η μεταδοτικότητα αυτές τις μέρες είναι ιδιαίτερα αυξημένη και το γεγονός αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι πολλά από τα κρούσματα είναι αποτέλεσμα του μεταλλαγμένου κορωνοϊού» τονίζει μιλώντας στο patrasevents.gr.

Όπως επισημαίνει η κ. Μαστοράκου η διασπορά δεν αφορά κάποιους μεμονωμένους χώρους, καθώς η εξάπλωση έχει περάσει παντού, σε επαγγελματικούς χώρους, σε καταστήματα, σε σχολεία, σε σπίτια, σε πολυκατοικίες και γενικότερα υπάρχει μία αυξημένη συρροή στην περιοχή, μεγαλύτερη από κάθε άλλη περίοδο από τη στιγμή που ξεκίνησε η πανδημία.

Εξάλλου, ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων έχει φτάσει στα ύψη και αυτό είναι ακόμα πιο ανησυχητικό αφού τα ενεργά κρούσματα γεννούν καινούργια, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τη συρροή μεγαλώνοντας την εξάπλωση του ιού. 

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και αυτό θα πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι» τονίζει κ. Μαστοράκου. «Είναι απαραίτητο αυτές τις μέρες που όπως όλα δείχνουν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τη μετάλλαξη του κορωνοϊού να προχωρήσουμε σε χρήση διπλής μάσκας είτε πάνινης και χειρουργικής, είτε δύο πάνινων, τόσο στους εσωτερικούς, όσο και στους εξωτερικούς χώρους.

Επίσης θα πρέπει να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας στις απολύτως απαραίτητες, να εξαερίζουμε συχνά τους χώρους και να τηρούμε με ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας».

Χρειάζεται έτσι πλέον μεγάλη προσοχή από όλους μας, όσο και αν έχουμε κουραστεί, καθώς τα πράγματα είναι ιδιαίτερα δύσκολα, με την αυξημένη συρροή που υπάρχει σε δεκάδες εστίες, με την Πάτρα και την Αχαΐα να έχει μπει στο μάτι του τρίτου κύματος του κορωνοϊου που ήδη έχει ξεκινήσει.